Ny oase på havnen

Park ved Musikkens Hus byder på magelig stemning med liggestole, vandkunst og solkroge i klitlandskab

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Foråret er kommet i omdrejninger, og solskinnet kan passende nydes i et nyt åndehul på havnefronten i Aalborg - mellem Musikkens Hus og ungdomsboligerne Larsen Waterfront.

Området var indtil for nylig en byggeplads, men nu begynder uderummet at tage form. Helt færdig er det dog først i maj.

Temaet for parkens indretning er stranden.

Helt ude ved kajkanten er placeret solide og drejelige liggestole. Så kan man følge solens gang eller et skib på vej ind i fjorden.

De bliver helt sikkert et hit, hvis ellers de kan få lov at stå i fred for hærværk.

Bag liggestolene skyder flere jordvolde ryg. Let skråtstillede for at efterligne klitter, men også for at give læ mod den hårde vind, der så ofte står ind fra fjorden. Klitlandskabet består også af bede med græs, buske, træer og planter. Dog ikke af den sirlige og fine slags, der skal passes og plejes. Her skal vokse græsser, pil, fyr, eg og andre hårdføre planter, der er naturligt forekommende på vore breddegrader.

Det grønne og organiske bliver en blød kontrast til de store flader af stål, beton og glas, som ellers dominerer byrummet. Og så bliver det indrettet med trin og stole, hvor man også kan slå sig ned og holde en pause.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.