Ny omstridt lov i Israel skal legalisere bosættelser

En ny israelsk lov, som er blevet kritiseret internationalt, vil legalisere mange bosætterhjem på Vestbredden.

Udland 16. november 2016 14:44

Israels parlament støtter ved en førstebehandling en ny omstridt lov, der vil legalisere bosætterhjem, skriver Reuters.

Loven, som er blevet kritiseret i det internationale samfund, og som har skabt splittelse i regeringen, vil legalisere tusindvis af bosætterhjem på Vestbredden.

Loven, som omfatter mellem 2000 og 3000 jødiske hjem på Vestbredden, skal til afstemning i parlamentet mindst tre gange. Men der er også rapporter om, at parlamentarikerne vil kunne komme frem til et kompromis, så loven bliver opgivet.

Ved afstemningen i Knesset onsdag blev loven støttet af 58 medlemmer, mens 50 stemte imod.

Premierminister Benjamin Netanyahu var i begyndelsen mod loven, fordi han frygtede de internationale og juridiske implikationer, men han stemte for lovudkastet onsdag.

Netanyahu er under pres for at holde sammen på den israelske højrefløjskoalition, og det ville være problematisk for ham at lægge sig ud med den magtfulde bosætterbevægelse.

Centrumhøjrepartiet har under Netanyahus ledelse stået i spidsen for Israels udvidelse af bosættelser på Vestbredden, mens fredsforhandlingerne og forhandlinger om en tostatsløsning med palæstinenserne er brudt sammen.

Finansminister Moshe Kahlon fra centrum-højre partiet Kulanu, som ved valget fik ti pladser i Knesset, havde først truet med ikke at stemme. Han stemte imidlertid alligevel for loven onsdag, men vil ikke støtte den igen senere.

Kahlon står i spidsen for sit parti, der efter eget udsagn kæmper for lavere huspriser og social retfærdighed.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...