Ny operationsstue tjener sig selv ind på et år

Region Nordjylland kan med ny operationsstue i Farsø selv foretage omkring 230 hofte- og knæoperationer, der hidtil er blevet sendt ud af regionen

Arkivfoto: Mette Nielsen <i>Mette Nielsen</i>

Arkivfoto: Mette Nielsen Mette Nielsen

FARSØ:En ny operationsstue på Aalborg Universitetshospitals afdeling i Farsø er en god forretning. Ganske vist koster den 5,7 millioner kroner med alt det nødvendige udstyr, men de penge er tjent hjem i løbet af et år.

Operationsstuen, der blev formelt indviet mandag, betyder nemlig, at Region Nordjylland selv kan foretage omkring 230 hofte- og knæoperationer, der hidtil er blevet sendt ud af regionen. Med en pris på højest 30.000 kroner pr. operation i egen stue, men 55.000 kroner, når den via behandlingsgarantien udføres andre steder, løber besparelsen hurtigt op.

Den besparelse kommer andre patienter til gode: Regionen har ansat en ekstra skulderkirurg, som kan udføre omkring 200 operationer om året. Den nye stue giver også plads til et par hundrede ekstra håndoperationer.

De mange ekstra operationer kræver yderligere personale, som er under oplæring, så den nye stue kommer i fuld drift efter sommerferien.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden