Ny ordning koster jobs

Fire medarbejdere står til at miste deres job hos Midtthy El Aps

Bent Søgaard har lige investeret 100.000 kroner i et nyt måleudstyr, der skal bruges til at måle effekten af de anlæg, Midtthy El har sat op. Foto: Diana Holm <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

Bent Søgaard har lige investeret 100.000 kroner i et nyt måleudstyr, der skal bruges til at måle effekten af de anlæg, Midtthy El har sat op. Foto: Diana Holm diana.holm@nordjyske.dk

KOLDBY:Medejer af Midtthy El ApS, Bent Søgaard, har om nogen nydt godt af nettomålerordningen, skriver Thisted Dagblad lørdag, hvor også producenten af THYmøllen fortæller, at der ikke er kommet nye ordre ind, efter ordningen er stoppet.

Mellem april og december 2012 har han solgt 200 solcelleanlæg, hvilket har givet fast arbejde til fire elektrikere.

I øjeblikket mangler hans virksomhed stadigvæk at sætte 30 anlæg op. Det er de senest til april. Derefter er det slut, og Bent Søgaard ved ikke, hvad de fire elektrikere, som han har sat på opgaven, så skal give sig til.

- Det er jo mange folk, når man ikke ved, hvad der skal erstatte solceller hos os, siger han.

Alligevel nærer Bent Sø­gaard et spinkelt håb, hvad solceller angår. Han erkender, at markedet for private husstande er passé. Men han mener, at der atter kommer et boom - denne gang indenfor erhverv og investorer.

- Når landbruget fra 2014 skal betale strømafgifter, så er det dér, at der bliver sat større anlæg op. Desuden vil det blive attraktivt at etablere laug, der kan udnytte den faste afregningspris på 1,45 pr. kilowatttime over de kommende 10 år. Forudsat, anlæggene bliver sat op i år, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.