Brønderslev

Ny plade på gaden

Ny musik fra nordjyske Dine Isaksen hylder den dårlige lyd

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dine Isaksen.

- Hvis nogen synes, at vores musik lyder som noget, der bliver spillet på en gammel blå Sony-walkman fra start-1980’erne, der er ved at løbe tør for batteri klokken 2 om natten en sommernatstorsdag, så er det fordi, at det er det, det er". Det fortæller Kasper Westeraa, Brønderslev, der er forsanger og guitarist i Dine Isaksen

Dine Isaksen, der sidste år spillede sin blot tredje koncert til showcasefestivallen Spot Festival, udsender mandag ep’en "Pligtens Blændværk". Hvor musikken tidligere tog afsæt i "heartland-rocken" a la Springsteen og Petty med danske tekster, er der i denne ombæring nye toner at spore i det isaksen’ske lydbillede. Gruppens forsanger og guitarist Kasper forklarer:

- Vi har i lang tid haft lyst til at gå veje, der leder væk fra den noget klassiske lyd, vi indtil videre har haft. Jeg har bare ikke kunnet se hvor og på hvilken måde, der skulle gribes fat. Det var faktisk ikke før en indgående banddiskussion i april, det blev tydeligt, at der rent faktisk var ressourcer til stede blandt os, som kunne facilitere en forandring i retning af "noget nyt". Men pludselig sad vi der - nærmest rent tilfældigt - og skruede på nogle gamle kassettebåndoptagere og programmerede små håndbyggede synthesizere fra Göteborg. De lyde, der kom ud, mindede os alle om en tid, inden alting blev digitaliseret og sterilt. Og da denne retning først var stukket ud, gik vi direkte efter den...

- Om man kan lide dette musikalske stilskifte eller ej er et spørgsmål om smag og behag. Men en ting er sikkert: Skuden vender ikke rundt igen. Kasper forklarer videre: "Pligtens Blændværk repræsenterer kun de første skridt på en ny og - for os - meget spændende færd. I en ikke fjern fremtid vil der komme udgivelser, der repræsenterer nye og anderledes skridt på denne rejse. Nu flyder de kreative safter for alvor, og der er allerede nye numre på lager, som er en helt anden ting. Men de fem numre, der er på den her udgivelse, er knyttet til hinanden i lyd og tema.

Dine Isaksens ep udgives efter et produktivt år med tre singleudgivelser - "Dødens Kultus" (september 2015), "Det Yderste Mørke" (februar 2016) og "Lad Mig Brænde Ud" (juni 2016). Pligtens Blændværk udkommer som streaming/download på diverse digitale platforme.

Numrene er: "Den Sidste Du Kunne Stole På", "Mand i Medvind", "Dit Kolde Hjerte", "Via Dolorosa" og "Stjæler al min tid".

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.