Ny plan skal bevare Thisteds bymidte

- Planen skulle være lavet for længst, siger udvalgsformand

THISTED:Thisted By har nu fået en lokalplan, der skal bevare den eksisterende bymidte.

Et enigt udvalg for miljø og teknik, UMT, sagde på ugens møde ja til planen, som ifølge udvalgsformand Henning Holm (S) burde være udarbejdet for år tilbage.

- Så havde vi undgået mange af de ting, som er sket i mangel på en bevarende lokalplan for bymidten, siger udvalgsformanden, som finder, at planen fremadrettet giver muligheder for at fastholde og også forbedre det autentiske bymiljø i bymidten.

Lokalplanens formål er at bevare bymidtens bybillede og gadeforløb. Planens bevaringsbestemmelser omfatter udelukkende bygningernes facader ud mod gaden. Bygningerne i lokalplanområdet er registreret efter deres bevaringsværdi, som omfatter tre kategorier, høj, middel, lav. Bygninger uden klassificering er enten opført efter 1985 eller er uden bevaringsværdi.

- Selvfølgelig kan vi ærgre os over, at at det måske har taget for langt tid at udforme en plan, som er helt nødvendig, men jeg glæder mig over, at det trods manglen på en bevarende lokalplan alligevel er lykkes at bevare et så forholdsvis intakt bymiljø i midtbyen, siger Henning Holm, som glæder sig over, at en lokalplan, som vedrører mere end 300 ejendomme i lokalplanområdet er blevet positivt modtaget.

- I forhold til, hvor mange, der berøres af lokalplanen er antallet af bemærkninger fra offentlighedsfasen forholdsvis beskedent, og det har kun været nødvendigt med ganske få ændringer i forhold til det forslag, der var i høring, siger Henning Holm.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.