Ny præstegård er klar i 2016

Efter et langt tilløb er det nu besluttet at gå i gang med at bygge ny præstegård i Hune

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HUNE:I knap to år har sognepræst Birgit Lundholm Jensen boet i tjenestebolig på Kystvejen, som menighedsrådet har lejet i mangel af en præstegård. Men nu kan hun, ægtefællen og parrets tre børn se frem til at rykke i en nyopført embedsbolig på en grund ved Hune Kirke, hvor den gamle præstegård lå.

Da Birgit Lundholm Jensen 1. juni sidste år tiltrådte stillingen som præst i Hune, stod menighedsrådet over for valget, om der skulle bygges en ny præstebolig eller om man skulle renovere den eksisterende præstegård, der er fra 1920’erne og som ikke har været renoveret de sidste 30 år.

Efter flere beregninger stod det imidlertid klart, at det rent økonomisk ikke kunne betale sig at renovere den gamle præstegård, som sidste år blev revet ned. I stedet blev det besluttet at bygge en tidssvarende og ny bygning.

Går det efter planen, er boligen klar i begyndelsen af næste år. Den private bolig bliver på 200 kvadratmeter, og dertil kommer selvstændigt kontor og et samtalerum, hvor sognebørn og præst kan tale ugeneret sammen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.