Ny pris til havnefront

Engelsk arkitekturpris hylder Aalborg for projekt, der bidrager positivt til lokalsamfundet

Aalborgs populære havnefront, der hver dag bruges af et hav af unge og ældre aalborgensere, har høstet endnu en pris. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Aalborgs populære havnefront, der hver dag bruges af et hav af unge og ældre aalborgensere, har høstet endnu en pris. Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

AALBORG:Aalborg Havnefront har vundet endnu en pris. Denne gang er der tale om en international arkitekturpris, Civic Trust Award, der hovedsageligt gives til arkitektur i Storbritannien - men også til udvalgte internationale projekter.

Prisen gives til projekter af høj arkitektonisk kvalitet, der samtidig udgør et særligt positivt kulturelt, socialt eller økonomisk bidrag til lokalsamfundet og demonstrerer bæredygtighed og universelt design.

Aalborg Havnefront er tegnet af C. F. Møller, og projektet har også tidligere været nomineret til og modtaget en række priser. Blandt andet Nordic Green Space Award i 2013, Vejprisen i 2011, Den Danske Lyspris i 2011, Aalborg Kommunes Arkitekturpris i 2010 og Byggesocietetets hæderspris, Det Gyldne Søm, i 2010.

Udover den populære havnefront, der hver dag bruges af et hav af unge og ældre aalborgensere har C. F. Møller også vundet opgaven om masterplanen for den anden etape af Aalborgs havnefront omkring Musikkens Hus.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.