Ny regionsklinik på Mors

Regionen opretter fra 1. november Regionsklinik Nykøbing Mors til Marianne Grosbøl-Rais’ patienter

Ida Smith
Der bliver en ny regionsklinik i de lokaler i Morsø Sundhedshus, som i øjeblikket huser Marianne Grosbøl-Rais’ klinik. Arkivfoto
Sundhed 15. september 2018 07:30

NYKØBING: Mors får endnu en regionsklinik, når Region Nordjylland fra 1. november opretter Regionsklinik Nykøbing Mors som et tilbud til Marianne Grosbøl-Rais’ cirka 2600 patienter.

Praktiserende læge Marianne Grosbøl-Rais har valgt at opsige sin aftale med Region Nordjylland og stopper med at drive praksis med virkning fra 31. oktober 2018.

Regionen har som det første undersøgt, om der kunne være en ny, praktiserende læge, der var interesseret i at overtage praksis. Det var der ikke.

For at sikre, at de cirka 2600 patienter fortsat har en læge, har Region Nordjylland altså valgt at oprette Regionsklinik Nykøbing Mors fra 1. november.

Regionsklinikken forbliver i de samme lokaler som den tidligere lægepraksis, og borgerne vil møde de samme sygeplejersker som i den tidligere klinik.

- Med hensyn til lægedækning vil vi nok i starten anvende et vikarbureau, men ellers bestræbe os på at sikre kontinuitet i klinikken ved at finde fast lægedækning, siger Malene Møller Nielsen, kontorchef i Patientforløb i Region Nordjylland.

Regionsklinik Nykøbing Mors bliver samtidig en del af regionens udviklingsprogram Nye veje, som er et samarbejde på tværs af sektorer. Klinikken vil blive drevet, så der opnås den størst mulige samdriftsfordel ved at regionen samtidig driver Regionsklinik Øster Jølby.

- Der vil være et potentiale for, at de to klinikker kan hjælpe og supplere hinanden i både det kliniske og det administrative arbejde samt i arbejdet med at udvikle sammenhængende patientforløb, service og tilgængelighed på tværs, siger Malene Møller Nielsen.

Regionsklinik Øster Jølby og Regionsklinik Nykøbing har hvert deres selvstændige ydernummer og hører til i hvert deres lægedækningsområde.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...