Ny rekord i Hanstolm

Hanstholm Fiskeauktion slår sin egen omsætningsrekord med 60 millioner kroner - sidste års omsætning blev 730 millioner

Jens Fogh-Andersen
Auktionsmester Jes Holm Sørensen, Hanstholm Fiskeauktion, havde i 2016 fisk for 730 millioner kroner under hammeren - det er ny rekord. Endnu en gang. Arkivfoto: Bo Lehm
Hanstholm 10. januar 2017 05:53 - Opdateret 10. januar 2017 10:40

HANSTHOLM: Rekorder står for fald, også hos Hanstholm Fiskeauktion som i 2016 omsatte fisk for svimlende 730 millioner kroner, 60 millioner mere end auktionens hidtidige rekord-år.

Det var i 2015, hvor auktionsmester Jes Holm Sørensen havde konsumfisk for 670 millioner kroner under hammeren.

I 2011 rundede Hanstholm Fiskeauktion første gang en årsomsætning på den gode side af den halve milliard, helt nøjagtig 540 millioner kroner.

Med den nye omsætningsrekord markerer auktionen endnu en gang sin position som det førende sted for omsætning af konsumfisk. Både i dansk og i europæisk sammenhæng, og skulle 2017 blive ligeså godt - eller bedre - så er mulighederne til stede på tærsklen til et nyt år.

- Naturligvis vil vi gerne fortsætte udviklingen også i det kommende år, men vækst i tilførte mængder kræver også, at fiskene kan sælges. Der skal være en tæt sammenhæng mellem tilførsler og afsætningsmuligheder, siger Jes Holm Sørensen.

Fisken tilføres af både danske og udenlandske fiskere.

Franske, engelske og norske trawlere er hyppige gæster i havnen, hvor fartøjer fra blandt andet Frankrig og England med store landinger af mørksej bidrager til auktionens volumen.

Danske fartøjer lander arter som torsk, som i det hele taget er af af auktionens store arter, kulmuler, rødspætter og havtaske.

Samlet set lander danske fartøjer en mindre mængde end de udenlandske, men fisken har en højere værdi. Det skyldes dels, at de danske både lander flere af de arter, der opnår høj pris, dels at de generelt satser på at lande fisk i høj kvalitet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...