Ny rentefest til risikovillige boligejere

Realkredit Danmarks store rentetilpasningsauktion kaster endnu engang historisk lave renter af sig.

Ny rentefest til risikovillige boligejere

Risikovillige boligejere kan atter lade champagnepropperne springe og glæde sig over rekordlave renter på deres etårige flekslån.

Realkredit Danmarks store rentetilpasningsauktion, den såkaldte kongeauktion, er nemlig sluttet med en regulær rentefest.

Danskere med etårigt flekslån - det mest populære flekslån - kan det næste år glæde sig over en rente på kun 0,48 procent.

Det betyder, at mere end halvdelen af 2012-renten på 1,24 procent er skrællet af.

Dermed kommer den månedlige ydelse efter skat på det såkaldte F1-lån med 1 million kroner i restgæld - og 29 års løbetid - ned på kun 3395 kroner. Det er 145 kroner lavere end den nuværende ydelse.

Er lånet afdragsfrit, kommer den månedlige ydelse helt ned på 850 kroner, hvilket svarer til en månedlig besparelse på 425 kroner.

Har man holdt fast i sit F1-lån siden 2009, er der for alvor grund til jubel. I 2009 var F1-lån med afdrag således 12.360 kroner dyrere om året per lånte million end i dag.

Uden afdrag er den årlige besparelse på hele 28.200 kroner.

På det treårige flekslån, der er det næstmest populære, kan låntagerne se frem til en rente på 0,75 procent fra nytår. Det er 2,06 procentpoint mindre end for tre år siden, da F3-renten senest blev fastsat.

Tirsdag afsluttede landets tredje største realkreditinstitut, Nordea Kredit, sin rentetilpasningsauktion. Også her kan F1-låntagerne ånde lettet op endnu et år.

F1-renten landede således på 0,45 procent for lån med afdrag og 0,44 procent uden afdrag.

Tal fra Realkreditrådet viser, at de et-årige flekslån tegner sig for cirka 45 procent af boligejernes samlede boliglån.

Den 6. december løfter Nykredit sløret for resultatet af deres kongeauktion.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.