EMNER

Ny restaurant i hjemlige omgivelser

Sune Jen­sen og Tanja Ru­berg i re­stau­ran­ten.
foto: per ko­lind

Sune Jen­sen og Tanja Ru­berg i re­stau­ran­ten. foto: per ko­lind

AALBORG:Gæsterne skal helst føle sig hjemme i den ny aalborgensiske restaurant La Maison i Sankelmarksgade 1A, og omgivelserne virker da også overordentligt bekendte. 28-årige Sune Jensen og 23-årige Tanja Ruberg åbnede søndag den restaurant, som skal blive deres livsværk, og det sker i lokaler, hvor duften af mad har huseret i utallige år. Adressen har nemlig tidligere været græsk restaurant med navnet Akropolis, inden TV2 benyttede stedet til at sende TV-udsendelsen ”Min Restaurant”, og siden har der også været både café og cocktailbar. Men nu skal Sankelmarksgade 1A atter have faste beboere, er det unge par uddannede kokke overbeviste om. - Vores koncept er, at vi skal væk fra det kliniske og tilbage til den gamle hjemlige stil, som er lidt rustikt, og det skal så kombineres med god mad, forklarer Sune Jensen. - Du skal føle dig hjemme og have lov til at blive her, så længe du vil, tilføjer han. Derfor bliver gæsterne ikke blot placeret i en af de 25 stole på 1. salen. Desserten kan også indtages nedenunder sammen med kaffen, og menukortet byder på oplevelser fra tre til syv retter inden for en prisklasse på cirka 400 til 600 kroner. - I vores køkken er der ingen regler. Maden får et tvist af det gamle og et tvist af det internationale, siger Sune Jensen, der har ti års brancheerfaring og har været køkkenchef i blandt andet Frankrig. Målet er ikke at ekspandere. - Vi har ingen drømme om at åbne sted nummer to eller sætte to millioner kroner i banken om et par år. Det er Set livsværk, vi skal få til at løbe rundt, siger køkkenchefen.