Aalborg

Ny samarbejds- aftale med Grønland

AALBORG:Da en stor delegation fra Aalborg forleden kom hjem fra en tur til Grønland, var det med en ny samarbejdsaftale i bagagen.

Aftalen er indgået mellem Aalborg Kommune og den grønlandske venskabskommune Sermersooq, som Nuuk er en del af.

Med aftalen er det besluttet, at de to kommuner skal samarbejde indenfor seks områder, blandt andet erhverv og uddannelse.

- På erhvervsområdet har vi tilbudt grønlandske virksomheder, at hvis de skal i gang i Danmark, kan de benytte sig af vores erhvervskonsulenter, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Han nævner også, at Sermersooq bliver en del af Norddanmarks EU-kontor.

- Vi har også besluttet at oprette en fælles investeringspulje mellem Aalborg Havn og Sermersooq i forhold til at investere i f.eks. smart city og infrastruktur på Grønland. Vi vil støtte en proces, der kan skabe udvikling og arbejdspladser både her og i Nuuk, siger Thomas Kastrup-Larsen, der også er formand i Aalborg Havn A/S.

Aalborg har tætte økonomiske relationer med Grønland bl.a. på grund af Grønlandshavnen.

- Vi har mange arbejdspladser i Aalborg, der er knyttet til Grønland og havnens forbindelser deroppe, siger Thomas Kastrup-Larsen, der tilføjer, at det er vigtigt, at man får placeret sig rigtigt, når aftalen om grønlandstrafikken skal genforhandles.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.