Ny skibsbog fra bibliotekar

”M/S Dronning Alexandrine - et heldigt skib” er udgivet af J-bog

Bjarni Åkesson Filholms nyeste bog hedder ”MS Dronning Alexandrine”. Foto: Hans Ravn <i>Hans Ravn NORDJYSKE Medier</i>

Bjarni Åkesson Filholms nyeste bog hedder ”MS Dronning Alexandrine”. Foto: Hans Ravn Hans Ravn NORDJYSKE Medier

HJØRRING:Bibliotekar Bjarni Åkesson Filholm, Hjørring, har udgivet endnu en bog om et skib. Denne gang er det ”M/S Dronning Alexandrine - et heldigt skib”.

Det er den 8. bog Bjarni Åkesson Filholm skriver om et skib. Han er meget optaget af passagertrafik og skibsruter i det forrige århundrede. Han har tidligere blandt andre skibe skrevet om ”Tjaldur” og ”Kronprins Frederik”.

”Dronning Alexandrine” sejlede i rutefart mellem Danmark, Færøerne og Island. Det blev bygget til ruten og indsat i april 1927 og sejlede flittigt - og forskånet for ulykker - på ruten frem til april 1965. Derefter blev den bugseret til ophugning i Hamburg.

Bogen indeholder blandt andet en beskrivelse af skibet, som er skrevet af 88-årige Kaj Hansen, Hjørring, der i 1950 sejlede som maskinassistent på M/S Dronning Alexandrine.

Foruden skibsbøgerne har Bjarni Åkesson Filholm skrevet romanen ”Lykkepust fra Liverpool” fra 2004 og erindringsbøgerne ”Tresserglimt fra Solskinsøen”, 2006 og ”Det ser ud til at blive regn” fra 2008.

”M/S Dronning Alexandrine” er udgivet af J-bog.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.