Ny skoleleder bryder mure ned
Brian Larsen har skrottet de fire gamle kulturer i den kommunale ungdomsskole. Han vil skabe en ny organisme, der møder de unge hvor de er.

Brian Larsen: - Det har taget tid at bryde fire gamle kulturer ned og skabe et godt arbejdsmiljø. Men nu er vi klar til at begynde forfra i ungdomsskolen. Foto: Martin Damgård
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Helt bogstaveligt begyndte Brian Larsen sit virke som ny leder af den kommunale ungdomsskole i Jammerbugt med at bryde en mur ned. Nemlig den mellem hans kontor og husets sekretariat i bygningen på Kirkegade i Brovst, så der blev åben forbindelse mellem lederen og de ansatte. Det er meget sigende for hans visioner for driften af ungdomsskolen, som har været gennem en turbulent tid efter kommunesammenlægningen. Det kulminerede med den tidligere leders fratræden efter en revision, der afslørede kritisable forhold i regnskaberne, og der var desuden et meget dårligt psykisk arbejdsklima. - Der var rigtig meget, der skulle rettes op på, og det har taget længere tid end jeg troede, siger den 43-årige nye leder, som her efter nytår for alvor er gået i gang med det han synes er sjovt, nemlig at skabe en organisation, der både er smidig, åben og udfarende over for de unge fra 7.-10. klasse, som er den kommunale ungdomsskoles målgruppe. - Det var helt tydeligt, at tingene ikke fungerede. Der var dårlig stemning, udbredt mistro og fire helt forskellige kulturer fra de gamle kommuner, som var låst helt fast. Det var simpelthen nødvendigt at rydde op og begynde helt forfra, forklarer Brian Larsen, der kommer fra et tilsvarende lederjob i Aalborg Kommune. Han har en universitetsuddannelse i ledelse og organisation, og han er næstformand i den landsdækkende organisation Ungdomsringen og blandt andet optaget af unges demokratiske rettigheder. - Jeg er glad for at jeg kunne trække på min erfaring i den forandringsproces, der gik i gang 1. august, hvor jeg begyndte, siger han med et skævt grin. - Men nu er tingene kommet meget bedre på plads, her er en god stemning, fri for den mistillid, der var, fordi man kom fra hver sin kul- tur. Det var fire forskellige ungdomsskoler, der skulle være under samme hat, og det var ikke lykkedes. Alene kontoplanen for ungdomsskolens budget var helt uoverskuelig, sukker han. - Den er på plads nu i en ny, enkel version, og vi har indført nye rutiner. En forsinket harmonisering, kan man sige. - Nu er jeg optimistisk, og vi er kommet i gang med det sjove, smiler han.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.