Ny strid om skydecenterplaner

Nabo og erhvervsmand mener kommunen involverer sig i projektet mere end politikerne vil være ved. Borgmester afviser at der er tale om særbehandling

Flemming Beltoft er nabo til dette område i Sandmosen, hvor der er planer om et internationalt skydecenter. Han mener Jammerbugt Kommune giver projektgruppen bag centeret særligt favorable vilkår, så projektet næsten er kommunalt. Det afviser borgmester Mogens Gade. Foto: Grete Dahl <i>Foto: Grete Dahl</i>

Flemming Beltoft er nabo til dette område i Sandmosen, hvor der er planer om et internationalt skydecenter. Han mener Jammerbugt Kommune giver projektgruppen bag centeret særligt favorable vilkår, så projektet næsten er kommunalt. Det afviser borgmester Mogens Gade. Foto: Grete Dahl Foto: Grete Dahl

MOSEBY:Erhvervsmanden Flemming Beltoft, der har en landejendom ved Sandmosen, tæt ved det område, hvor der er plan om et skydecenter, mener at Jammerbugt Kommune involverer sig så meget i centerplanerne, at det ligner et kommunalt projekt.

- Flere politikere har sagt, at kommunen kun er involveret som planmyndighed, men det passer ikke, siger Beltoft.

- Borgmesteren spørger staten, om kommunen kan købe jorden, som man vil stille til rådighed for projektet, kommunalbestyrelsen vil garantere for kassekredit og yde stiftelsessum for en fond bag centeret, og kommunen skal i følge udkastet til vedtægter for fonden have plads i bestyrelsen.

- Desuden har en politiker givet misvisende oplysninger til Fødevareministeriet om at området er blevet pløjet op hvert syvende år og derfor ikke er særlig værdifuld natur.

- Sandheden er, at kun tre procent af området er pløjet op og gentilsået de seneste 25 år, oplyser Beltoft.

Borgmester Mogens Gade (V) afviser påstanden om at skydebanen er et kommunalt projekt.

- 11 jagtforeninger er gået sammen om forslaget om et internationalt skydecenter, og de bakkes op af Team Danmark og De Danske Skytteforeninger. Det er et foreningsinitiativ, som kommunen bakker op, og det er et helt normalt samarbejde. Vi har også før stillet jord til rådighed for foreninger, tilføjer han.

Mogens Gade understreger, at intet er vedtaget om projektet, og at alle oplysninger, der er kommet frem i den indledende høringsfase nu undersøges nøje.

- Så tager vi stilling til, om der er basis for at gå videre og sætte en egentlig planlægning i gang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.