Ny træner i Sønderjyske: Jeg vil arbejde med mennesker

Jakob Michelsen er træneren med et menneskeligt syn på fodbold. Alle skal trives. Men vigtigst er at vinde.

Ny træner i Sønderjyske: Jeg vil arbejde med mennesker Foto: POLFOTO/Ilan Brender

Ny træner i Sønderjyske: Jeg vil arbejde med mennesker Foto: POLFOTO/Ilan Brender

Superligaklubben Sønderjyskes nye træner Jakob Michelsen er en træner, som interesserer sig for hele mennesker. En træner, som går op i, at hans spillere også har det godt udenfor banen.

Men først og fremmest handler det om at skabe resultater.

Sådan forklarer han sig på dagen, hvor han er blevet hyret til jobbet som cheftræner i Sønderjyske og dermed er det nyeste trænerblod i Superligaen.

For han kommer fra 1. divisionsklubben Skive og har tidligere været omkring klubber som Hobro og Skovbakken og så en periode som ungdomslandstræner i Tanzania.

Her var han også assistenttræner på seniorlandsholdet og prøvede kampe med 60.000 tilskuere.

- Jeg er en træner, som prøver at få det bedste ud af det materiale, jeg får stillet til rådighed. Det, mener jeg, er en træners fornemste opgave.

- Jeg elsker at arbejde med mennesker og at få dem til at præstere som en enhed. Det er arbejdet med mennesker, der gør, at jeg er i fodbold, siger Jakob Michelsen, men understreger dog, at det ikke må gå forud for det overordnede mål.

- Først og fremmest skal vi selvfølgelig vinde om søndagen. Det er dét, det hele handler om, fortsætter han.

Jakob Michelsen ved godt, at presset på ham i Superligaen vil være større end i Skive, men han er ikke uvant med opmærksomhed. Den havde han især, da han var assistenttræner for Kim Poulsen i Tanzania.

Her spillede man således foran 60.000 tilskuere med internationale stjerner som Didier Drogba, William Bony og Yaya Touré som modstandere.

- Jeg synes, at det er et privilegium at kunne arbejde med noget, som interesserer så mange mennesker.

- Jeg ved også godt, at det kan gå stærkt i fodboldverdenen, så det handler om at bevare ydmygheden, siger den 34-årige træner, som er født og opvokset i Tønder, og har sommerhus lidt uden for Haderslev og derfor er godt bekendt med regionen.

Tidligere torsdag sagde Jakob Michelsen i en pressemeddelelse, at han vil holde fast i Sønderjyskes dna og ikke lave stor revolution. Det siger han også over telefonen.

- Klubben har et godt mantra om ydmyghed, sammenhold og hårdt arbejde. Det skal vi holde fast i.

- Sommerpausen er kort, så jeg kommer ikke til at lave revolution. Selvfølgelig vil der med nye øjne på også komme nye idéer og nuancer på, men i bund og grund handler det om at få det maksimale ud af materialet, siger han.

Jakob Michelsen har syv spillerunder tilbage i Skive, før han overtager jobbet i Sønderjyske fra 1. juli. Aftalen gælder for to år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.