Fodbold

Ny trend driblet forbi landsdelen

Kombinationen af fodbold og fitness har stor succes, men endnu ingen klubber i Vendsyssel har taget idéen op

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mange kvinder har taget Fodbold Fitness til sig og har stor fornøjelse af spillet på banen.Foto: Fodboldbilleder.dk

VENDSYSSEL:Fodbold Fitness er motionsfodbold, når det passer dig, på mindre baner og altid med bold.

Fodbold Fitness er sundt, sjovt og socialt - og kommer snart til en klub nær dig!

Sådan præsenterer DBU unionens nye tiltag for at få flere fodboldmedlemmer over 25 år, og 108 klubber har taget initiativet til sig.

Succesen er imidlertid ikke nået nord for Limfjorden, så indtil videre må vendelboer med lyst til Fodbold Fitness køre til AaB’s anlæg i Ø. Uttrup.

- I DBU’s Region 2 i det midt- og vestjyske har vi kørt kampagner og fået 14 klubber med på Fodbold Fitness-bølgen, så nu skal vi også have nordjyderne med, siger Anders Østergaard, der er specialkonsulent under DBU med Fodbold Fitness vest for Storebælt.

- Min opgave er at få mere styring på hele projektet, der har kørt under DBU i tre år, men med omkring 1200 fodboldklubber i Jylland/Fyn, har jeg mange at opsøge, siger Anders Østergaard.

Han er imidlertid parat til at gøre en indsats for også at få vendelboerne med på den nye trend, der skulle være god for kondition, muskelopbygning, vægt og fedtprocent.

- Træningsformen er både effektiv og social. Konceptet er enkelt og forsøger at tage det bedste fra to verdener ved at kombinere Danmarks mest populære boldspil med fitness-sportens fleksibilitet.

Nye målgrupper i klubberne

Anders Østergaard påpeger, at man med Fodbold Fitness vil få helt nye målgrupper især i alderen plus 25 år ind i fodboldklubberne.

- Og det vil udover flere medlemmer også give yderligere afkast med flere skuldre til at bære som trænere og ledere i ungdomsafdelingerne. Det har vi set ske i en del klubber, der er hoppe med på Fodbold Fitness.

I klubberne bliver der naturligvis brug for koordinering omkring brugen af banerne, men især i de mindre klubber ser Anders Østergaard overhovedet ingen problemer i den forbindelse.

- Det kan give de store klubber et puslespil med fordelingen af baner, men fordelen ved Fodbold Fitness er netop fleksibiliteten.

Kontingentet er også mindre for de nye medlemmer til Fodbold Fitness.

- De giver 100-300 kroner pr. halvår i de eksisterende klubber, så det er billigt at komme i gang.

Startpakke til klubberne

For at sparke tiltaget yderligere fremad giver DBU et tilskud på 2500 kroner til bolde og kegler samt en startpakke med markedsføring, brochurer med mere samt 12 træningsveste og konsulentbistand til klubberne, og succesen hos DBU har nu også fået andre idrætsgrene til at vise interesse for en kombination med fitness.

- Forleden blev der i Brøndby holdt et seminar, hvor både håndbold og basket samt måske også judo blev drøftet med henblik på en fremtid sammen med fitness.

- Og der er allerede interessante undersøgelser, som viser den sundhedsmæssige værdi i kombinationen af fodbold og fitness, hvor såvel det fysiologiske som det sociale tilgodeses, slutter Anders Østergaard.

I DBU er man parate til at lave et samarbejde med andre idrætsforbund omkring den nye kombinations-trend, der ikke mindst appellerer til rigtig mange kvinder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst