Ny triumf til Hadsund-roere

Det blev til en stribe flotte placeringer ved regattaen i Sorø

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Guldet i dobbeltfirer kom i hus. Roerne er Tobias Grøn, Mikkel Jensen, Thomas Knudsen, Mikkel Gregersen og Mikkel Knudsen

HADSUND:Roere fra Hadsund Roklub var atter helt med fremme, da Sorø Regatten - den største regatta i Norden- blev roet forleden.

De yngste juniorer i aldersgruppen 12 til 14 år lagde for med at vinde i både singlesculler, dobbeltsculler og sidst i firer. Specielt pigerne var helt suveræne ved at vinde A-finalerne begge dage i alle tre bådtyper. Hvor det i de mindre bådtyper var tale om meget sikre sejre til Liane Vestergaard, Louise Lorentzen, Agnete Munk og Ida Blomstrand, så var der langt mere spænding om resultatet i det afsluttende firerløb, hvor især Sorø bød sig til i kampen om guldet. Hadsunds piger fik fra start tilkæmpet sig en mindre føring. Dog hele tiden med Sorø lige efter. I slutfasen viste de førnævnte fire piger med styrmand Thea Bach Stegger stærkest og kom først i mål.

Mens pigerne havde gjort rent bord i alle løb i årgangen, måtte drengene ”nøjes” med guld i firer, sekundære placeringer i A-finalerne samt sejre i B- og C-finaler. Firerløbet blev dog en sand gyser, der virkelig fik de mange fremmødte tilskuere helt op at stå. Hadsunds Mikkel Jensen, Mikkel Knudsen, Tobias Grøn, Thomas Knudsen og styrmand Mikkel Gregersen havde via et formidabelt udlæg på de første 200 meter bragt sig en bådlængde foran. Kun Sorø formåede at hænge på, og netop dette hold skulle vise sig at komme med en utrolig slutspurt, der på nær ganske få meter, havde fravristet de unge hadsundroere sejren.

I aldersgruppen 14 til 16 år satte Mathias Danmark og Wiliam Wisholm en meget tyk streg under deres store klasse. Efter sidste weekends 4. plads ved NM i Stockholm (i aldersgruppen 16 til 18 år) var de igen tilbage i deres egen årgang. Trods et stort antal tilmeldte hold var der absolut ingen tvivl om, hvem der var den hurtigste båd. 26 sekunder var duoen fra Hadsund foran i mål. En ganske uhørt margin.

I pigernes singlesculler i samme årgang har Sofie Mathiesen nærmest vundet hævd på øverste trin på podiet i denne sæson. Sorø var ingen undtagelse. Trods lidt vanskeligheder i starten af løbet kom hun i sikker stil først over mplstregen.

I dobbeltsculler i samme årgang blev det efter en flot fight til sølv til Astrid Filtenborg og Ninna Pedersen. Holdet har over den seneste tid udviklet sig meget i forhold til konkurrenterne, og i Sorø kom belønningen så i form af en velfortjent sølvmedalje.

Ældste juniorer i aldersgruppen 16 til 18 år bød på regattaens absolut flotteste og mest intense løb i meget høj klasse. Nick Larsen (Odense), Peter Munk (Hadsund) og Oliver Thomsen (Lyngby) har gennem sæsonen givet hinanden nogle meget spændende løb, men aldrig som i finalen på Sorø Sø.

Roforbundets landstræner havde meldt ud at man herfra ville satse på en stærk firer til Junior VM. To roere fra Roskilde havde allerede via løb i dobbeltsculler kvalificeret sig til båden. De sidst to pladser skulle besættes af de to bedste i singlesculler. Odenseroeren havde midt i løbet bragt sig halvanden bådlængde foran. Herefter kom Peter Munk med samme afstand ned til roeren fra Lyngby. Lyngbyroeren pressede mere og mere på så Peter Munks placering på den vigtige andenplads kom i fare. Peter Munk måtte finde presse sig selv til det yderste for at afvise angrebet bagfra. I mål var de tre roere over stregen med ca. en halv bådlængdes mellemrum. Sølv til Peter Munk, men vigtigst – en plads på den danske firer ved VM i Litauen midt i august.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.