Ny U/21-landstræner er tidligere DM-vinder

Den kommende U/21-landstræner Jess Thorup er tidligere DM-guldvinder, pokalvinder og udlandsprofessionel.

Ny U/21-landstræner er tidligere DM-vinder

Det er lidt af en Esbjerg-legende, Dansk Boldspil-Union (DBU) torsdag formiddag ansatte som kommende U/21-landstræner fra sommeren 2013 til sommeren 2015.

Navnet var lidt overraskende Jess Thorup, som er cheftræner i Esbjerg, hvor han er mest kendt fra sin aktive karriere, men han har også været en stor spiller i andre klubber.

Den tidligere angribers fodboldkarriere på topplan begyndte i OB i 1989, inden han i 1996 skiftede til udenlandsk fodbold med én sæson i KFC Uerdingen og én sæson i FC Tirol Innsbruck, inden han returnerede til dansk fodbold og Esbjerg.

Thorup spillede syv sæsoner for Esbjerg, hvor det blev til 240 kampe og 71 mål, inden han afsluttede sin aktive karriere med en enkelt sæson i Ham-Kam i Norge med Ståle Solbakken som cheftræner.

I sin aktive karriere nåede Thorup at vinde danmarksmesterskabet i 1989 samt pokaltitlen i 1991 og 1993 med OB. Han har desuden spillet en række europæiske kampe for OB.

Straks efter sin aktive karriere tiltrådte Thorup som assistenttræner i Esbjerg i 2006, inden han overtog cheftrænerstillingen fra Ove Pedersen i marts 2011.

Thorup har uddannet sig som revisor og statsautoriseret ejendomsmægler, ligesom han i 2010 blev indehaver af den højeste danske og europæiske træneruddannelse.

Thorup vil som sin første store opgave være med omkring U/21-landsholdets EM-kvalifikationskamp mod Estland 9. juni. DBU har en aftale med den afgående U/21-landstræner Morten Wieghorst om, at han er ansvarlig for kampen.

Jess Thorup er 43 år, gift med Birgitte og far til sønnen Matias og datteren Katrine.

(Kilder: dbu.dk og efb.dk)

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst