Ny uddannelse giver unge et løft

Positive erfaringer med den ny KUU

Lise Stenbro
Frida Bartholomæussen, Amalie Kejser og Nikolaj Hansen har alle fået en bedre ide om, hvad de skal beskæftige sig med fremover. Privatfoto
Aalborg 14. juli 2016 06:31 - Opdateret 14. juli 2016 09:13

AALBORG: Nogle af de første hold på den ny kombinerede ungdomsuddannelse (KUU), der blandt andet tilbydes i Aalborg og Hobro, er nu så langt, at de har dannet sig et indtryk af forløbet. Og for langt de fleste betyder det, at de har fået hjælp til at komme videre med deres liv.

- Det er jo et tilbud, som blev oprettet samtidig med det ny krav om, at man skal have mindst 2 i dansk og matematik for at komme ind på en erhvervsuddannelse. Og derfor er det også målrettet dem, der ikke har de fornødne karakterer eller ikke er helt parat til at gå i gang med en uddannelse af personlige årsager, fortæller uddannelses- og udviklingschef Knud Dal fra AMU Nordjylland.

- Jeg startede oprindeligt på pædagoguddannelsen men havde svært ved at følge med i undervisningen. Jeg havde brug for at prøve faget lidt mere i praksis, og det har jeg virkelig fået lov til her. Jeg har allerede været i praktik to gange, og det har gjort, at jeg nu slet ikke er i tvivl om, at jeg rigtig gerne vil arbejde i en børnehave, fortæller Frida Bartholomæussen.

Mere målrettet

Hun har altid haft lyst til at arbejde med små børn, og efter et halvt år på den to-årige uddannelse, er hun nu langt mere sikker.

KUU-elev Nikolaj Hansen har valgt en linje, der hedder Handel & Service.

- Jeg hørte om kombineret ungdomsuddannelse igennem min UU-vejleder på et tidspunkt, hvor jeg var kørt lidt sur i en anden uddannelse, jeg var startet på. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg gerne ville arbejde med, men jeg havde en fornemmelse af, at det godt kunne være noget inden for handel, og nu - hvor jeg har været i praktik - er jeg er nu helt sikker på, at jeg rigtig gerne vil stå i butik eller måske endda åbne min engang, fortæller han.

Nikolaj føler ligesom Frida, at uddannelsen har gjort ham målrettet.

Fælles for eleverne er, at de i dag føler sig meget bedre klædt på og meget mere motiverede for at vælge en uddannelse. Og ifølge uddannelseschef Knud dal er det også et af de vigtigste formål med KUU, selvom det ikke er alle, der vælger at fortsætte med at tage en ordinær erhvervsuddannelse.

- Nej, der er også nogen, der ender med at få et ufaglært arbejde. Men det er der trods alt også nogen, der skal stadig, siger han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...