Udland

Ny udgave af Charlie Hebdo fra onsdag

- Fra nu af fortsætter vi som før med ugentlige udgaver, fastslår chefredaktør Gérard Biard.

Efter flere ugers pause udkommer det franske satireblad Charlie Hebdo med en ny udgave onsdag.

Onsdagen efter angrebet på bladets redaktion i Paris den 7. januar, hvor 17 mennesker blev dræbt i Frankrigs hovedstad, udgav satirebladet et specialnummer, blandt andet med flere tegninger fra dræbte tegnere.

Siden har de overlevende forsøgt at vende tilbage til livet efter angrebet.

- Vi måtte puste ud og tage en lille pause. Nogen af os, deriblandt mig, trængte til at arbejde videre med det samme, men andre havde brug for mere tid, siger chefredaktør Gérard Biard til AFP.

- Fra nu af fortsætter vi som før med ugentlige udgaver, fastslår han.

Biard siger, at arbejdet med udgavens lederartikel har været vanskelig, men, som han siger, "heldigvis har vi Dominique Strauss-Kahn".

- Med dette nummer begynder vi på noget nyt. Der har været begravelser, og det vanskeligste er, at vi må klare os uden en del af vore kolleger. Det har taget et stykke tid at forstå, at de ikke bare er på ferie, siger en af bladets skribenter, Patrick Pelloux i et interview med tv-kanalen France 5.

Normalt udgives Charlie Hebdo i omkring 60.000 eksemplarer, men efter terrorhandlingen udkom det i mindst tre millioner.

Magasinet er også efterspurgt i Danmark, og det bliver igen muligt at købe det herhjemme, skriver DR med henvisning til Bladkompagniet.

- Vi bliver ved med at importere Charlie Hebdo så længe vi kan afsætte det på det danske marked. Indtil videre har der dog ikke været stor efterspørgsel efter det her blad blandt forhandlerne. Man kan godt sige, at interessen er faldet noget, siger adm. direktør Christian Lanng Nielsen fra Bladkompagniet til DR.

Ved angrebet på Charlie Hebdo blev 12 dræbt og 11 såret. Samme dag opstod der en anden gidseltagning et andet sted i Paris i et jødisk supermarked. Her blev fire gidsler og gidseltageren dræbt. Desuden blev en politikvinde skudt ned og dræbt af manden, der stod bag angrebet på supermarkedet.

To brødre, der begik massakren på Charlie Hebdo, blev også skudt og dræbt.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.