Ny udstilling i Kunsthal Nord

Den aalborgensiske kunstner Rasmus Albertsen står bag dette værk - Under mit Ansigt (Video Screenshot)

Den aalborgensiske kunstner Rasmus Albertsen står bag dette værk - Under mit Ansigt (Video Screenshot)

Kunsthal Nord byder 10. september til åbning af udstillingen Uden Titel 16.

Det er en ambitiøs udstilling med nye værker skabt af otte, yngre talentfulde billedkunstnere, der alle er uddannet fra et anerkendt kunstakademi.

De er nøje udvalgt og inviteret til at producere værker, der enten er skabt til, eller tænkt ind i, Kunsthals Nords særlige rammer. Udstillingens mål er at skabe modige og udviklende sammenstød mellem unge billedkunstnere fra forskellige akademier og med forskellig geografisk baggrund.

Samtidig vil Kunsthal Nord udfordre det nordjyske publikum med den nye, eksperimenterende kunst med dens forskellige kunstpraksisser og -udtryk.

- Kunsthal Nord er regionens eksperimenterende platform for den aktuelle nutidskunst og vores opgave er også at tilbyde en række af landets mere uprøvede talenter uvurderlig erfaring og et kærkomment løft, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal Nord.

Da Kunsthal Nord gerne vil være med til at udvikle nye tværnationale dialoger, og give både fraflyttede og bosiddende billedkunstnere mulighed for at vise deres værker til hjemegnens publikum, er fire af kunstnerne nært og familiært forbundet med Nordjylland.

- Vi ved fra sidste år, at en sådan dialogskabende og stedspecifik udstilling, der er et intenst samarbejde mellem de inviterede kunstnere ’on the spot’ også giver de lokale kunstnere ny inspiration og nye kontakter" siger Henrik Broch-Lips.

Udstillingen rummer værker skabt af Nanna Abell, der er uddannet fra Det kgl. Danske Kunstakademi 2013.

Hun suppleres af Rasmus Albertsen, der er uddannet fra Umeå Kunstakademi 2010 og bor og arbejder i Aalborg, Matilde Duus, der er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 2014, Ditte Ejlerskov, der er uddannet fra Malmø Kunstakademi 2009, Christian Bang Jensen, der er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi 2014 og Malmø Kunstakademi 2015, Andreas Rasmussen, der er uddannet fra Det kgl. Danske Kunstakademi 2013. Julie Stavad, der er uddannet fra det Det Jyske Kunstakademi 2015 og Fredrik Tydén, der er uddannet fra det Kgl. Danske Kunstakademi 2015.

Udstillingen vises frem til 23. oktober.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.