Ny udstilling på kunstmuseet

Malerier, tegninger og exlibris på årets sommerudstilling på Frederikshavn Kunstmuseum

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Exlibris fra Malbork i Polen.

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Kunstmuseum har åbnet sommerudstillinger.

Pia Birkholm viser malerier og tegninger. Henning Jørgen præsenterer Pia Birkholms billedverden således:
Gennem mange år har Pia Birkholm malet motiver, der ikke fornægter virkelighedens materialitet, og det har altid været gjort koloristisk bevidst. Hendes virke er uden svinkeærinder til kunsthistorien, filosofien, litteraturen eller andre ikke-billedkunstneriske elementer. Pia Birkholm er en billedkunstner, der vil være direkte og arbejde i det synliges felt. Det sker på en ligefrem og traditionsbevidst måde, hvor en djærv ekspressiv holdning, rytmisk summariske former og lysende farver er del af karakteristikken. Men der kæmpes med stoffet.
Pia Birkholm går med næsten vellystig forslugenhed løs på farvestoffet. Undertiden kan man føle en vis vemod eller smerte indlejret i de friske farver, andre gange jubler de lystigt sammen - mens vejen og vejtræerne i billedet lige tager et lille chassétrin. Det er et rigt sanseapparat og følelsesregister, der ligger bag malermeddelelserne. Men taktslag, rytme, form og farvetone er styret af en trænet kunstners hånd.
Så er det igen tid at vise den store exlibrisudstilling ”23. International Biennial Exhibition of Modern Exlibris” fra Malbork i Polen.
Udstillingen er blevet til på baggrund af en exlibriskonkurrence som Castle Museum in Marlbork afholder hvert 2. år, og omfatter denne gang 462 exlibris udført af 175 kunstnere fra hele verden. Udstillingen bliver vist både på Frederikshavn Kunstmuseum og på Frederikshavn Bibliotek (i bibliotekets åbningstid)
På gallerigangen vil man kunne se en nyophængning af Karl Bovin malerier fra museets samling. Der vises dels de nyeste indkøb, og dels er der en afdeling med vægt på Bovins rejser til sydens varme – bl.a. med Glob til Bahrain.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.