Ny vandledning i eng og gennem skrænt

Ole Iversen
1,8 km vandledning i 315 og 250 mm tykkelse er netop nu ved at blive nedgravet mellem grundvandsboringerne i Sårup og vandværket i Nytorp. Foto: Ole Iversen Foto: Ole Iversen
4. oktober 2016 11:17

Thisted Vand er i disse dage i gang med en usædvanlig stor rør opgave i Hanstholm. Nemlig at sikre, Hanstholms vandforsyning fra de syv grundvands boringerne i Saarup, til vandværket i Nytorp 1,8 km. væk. To store blå plastrør i henholdsvis 315 og 250 mm diameter, er netop nu ved at blive lagt 1,2 meter ned i den våde eng jord, som erstatning for den gamle og utætterørledning. Vandværket i Nytorp får de to tykke plastrør koblet til via en boring gennem den 30 meter høje skrænt.

- Den tidligere ledning var utæt flere steder, og det er bedst helt at forny hovedledningen, fremfor at lede efter huller i den gamle, fortæller teknisk direktør Gro Heen til thistedposten.dk.

Den nye ledning kan lede maksimalt 300 m3 i timen. Det er dobbelt så meget som Hanstholm bruger i dag. I dag koster vand mere og folk er blevet gode til at spare. Hanstholm bruger i dag mere end 25 % mindre vand end for år tilbage, fortæller driftsleder Jakob Berthelsen. Så den nye ledning vil også kunne levere alt den drikkevand, der måtte blive brug for, om Hanstholm skulle vokse i størrelse.

Den nye vandledning er klar til indvielse engang i november.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...