Ny vandledning i eng og gennem skrænt

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det sidste stykke op gennem skrænten, skal rører føres i en boring gennem undergrunden. Foto: Ole Iversen Foto: Ole Iversen

Thisted Vand er i disse dage i gang med en usædvanlig stor rør opgave i Hanstholm. Nemlig at sikre, Hanstholms vandforsyning fra de syv grundvands boringerne i Saarup, til vandværket i Nytorp 1,8 km. væk. To store blå plastrør i henholdsvis 315 og 250 mm diameter, er netop nu ved at blive lagt 1,2 meter ned i den våde eng jord, som erstatning for den gamle og utætterørledning. Vandværket i Nytorp får de to tykke plastrør koblet til via en boring gennem den 30 meter høje skrænt.

- Den tidligere ledning var utæt flere steder, og det er bedst helt at forny hovedledningen, fremfor at lede efter huller i den gamle, fortæller teknisk direktør Gro Heen til thistedposten.dk.

Den nye ledning kan lede maksimalt 300 m3 i timen. Det er dobbelt så meget som Hanstholm bruger i dag. I dag koster vand mere og folk er blevet gode til at spare. Hanstholm bruger i dag mere end 25 % mindre vand end for år tilbage, fortæller driftsleder Jakob Berthelsen. Så den nye ledning vil også kunne levere alt den drikkevand, der måtte blive brug for, om Hanstholm skulle vokse i størrelse.

Den nye vandledning er klar til indvielse engang i november.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst