Morsø

Ny vaskebjørn på Mors

Trafikdræbt på Rute 26

Den første vaskebjørn blev fundet død ved Legind i 2012. Nu er der fundet og fanget yderligere tre. Arkivfoto

Den første vaskebjørn blev fundet død ved Legind i 2012. Nu er der fundet og fanget yderligere tre. Arkivfoto

MORS:De bevæger sig helst i mørke og er godt kamuflerede, så det er få, der har set vaskebjørne på fri fod på Mors.

Men inden for de seneste 18 måneder er der til gengæld fundet to vaskebjørne fanget levende i fælder og to er blevet dræbt i trafikken.

Den seneste blev kørt over af en lastbil på Rute 26 ud for Frydsbrønd i sidste uge.

- Jeg fik en henvendelse fra chaufføren, der først troede, han havde ramt en mårhund, siger formanden for Solbjerg og Omegns Jagtforening, Kim Fredholm.

- Da jeg kom frem, var dyret blevet ramt af flere biler, men der var helt klart tale om en vaskebjørn. Det kunne ses på de lange fingeragtige klør og på ringene i halepelsen, siger Kim Fredholm.

Vaskebjørnen blev overdraget til jægerkollegaen Henrik Pedersen, Bjergby, der fungerer som reguleringsjæger, og normalt tilkaldes, hvis der observeres uønskede, invasive arter i området.

Den første vaskebjørn på Mors uden for fangenskab blev fundet i Legind i oktober 2012. Også den var trafikdræbt. Kort tid efter gik yderligere én i en fælde kort derfra, og i september sidste år blev en vaskebjørn fanget i fælde på engene ved Karby.

- Jeg synes, det tyder på, at der har været et kuld hvalpe på Mors. De dyr, jeg har set, har været unge eksemplarer, siger Tommy Hansen, vildtkonsulent hos Naturstyrelsen Thy.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst