Ny Venstre-borgmester tager over i Vejle

Arne Sigtenbjerggaard afløses af landmanden Jens Ejner Christensen som Venstres borgmester i Vejle.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Royalt Sommertogt - Regent parret - Vejle Foto: Scanpix/Claus Fisker

Vejle har fået en ny Venstre-borgmester, oplyser Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

Den 48-årige landmand Jens Ejner Christensen afløser som ventet partifællen Arne Sigtenbjerggaard, som tidligere har oplyst, at han ikke genopstiller ved det kommende kommunalvalg i november.

Arne Sigtenbjerggaard bliver dog siddende i byrådet valgperioden ud. I 1993 kom han i Jelling Byråd og fire år senere i Vejle Amtsråd. I 2002 blev han borgmester i Jelling.

I kommunalreformen gik Jelling sammen med Vejle, Børkop, Egtved og Give. Tre år senere - i 2010 - afløste Arne Sigtenbjerggaard socialdemokraten Leif Skov som Vejles borgmester.

Afløseren Jens Ejner Christensen sad i Folketinget fra juni 2014 til juni 2015. Han ejer "Stormgaard" nær Jelling som femte generation af landmænd. Han glæder sig over, at Vejle er i topform.

- Organisationen er trimmet, kassen er fuld af penge, og politiskolen blev kronen på værket, siger Jens Ejner Christensen, i en tale til sin forgænger.

Vejle snød Herning med politiskolen i byens gamle sygeplejeskole, som skal ombygges. Hernings V-borgmester Lars Krarup havde regnet med at få politiskolen til heden og har siden kritiseret partiledelsen kraftigt.

Jens Ejner Christensen vil øge tilliden mellem borgere og politikere.

- Jeg flytter gerne borgmesterkontoret rundt i kommunen og åbner min dør til uformel politisk dialog. Måske skal vi indføre byrådets time, hvor alt kan debatteres, siger Jens Ejner Christensen, i en skriftlig kommentar.

2000-2011 var han formand for Vejle Fredericia Landboforening og Den Østjyske Fælleslandboforening. Han har siddet i bestyrelsen for Landbrug & Fødevarer, Danske Slagterier og Landbrugsrådet.

Jens Ejner Christensen har været formand for Videnscenter for Landbrug i Skejby med 600 ansatte og en omsætning på 600 millioner kroner.

Han har også siddet i Landbrugets Forsknings- og Innovationsudvalg, regeringens rådgivende udvalg for fødevareforskning og Det Nationale Fødevareforum.

Jens Erik Christensen er gift med Anita. Hun er museumsvært på Kongernes Jelling. De har tre børn på 13, 18 og 19 år.

/ritzau/Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.