Ny venstremand: Løkke skal gå af som formand

Tre folketingsmedlemmer har offentligt undsagt formand Lars Løkke Rasmussen forud for tirsdagens møde.

Endnu et medlem fra Venstres folketingsgruppe melder nu ud med en soleklar opfordring til Lars Løkke Rasmussen om at gå af.

Det er erhvervsordfører Kim Andersen (V), der opfordrer formand Lars Løkke Rasmussen til at stoppe som formand, skriver Politiken.

- Alle har en pligt til at erkende, hvad der tjener helheden og dermed Venstre bedst. Og så handle derefter. Det punkt tror jeg, er kommet for formanden nu, siger Kim Andersen.

Hans melding er todelt. For han peger samtidig på, at partiets gruppeformand og næstformand Kristian Jensen er den helt rigtige til at tage over.

- Venstre har i den grad en kvalificeret kandidat til at tage over, nemlig den næstformand, Kristian Jensen, som vi selv har valgt gang på gang.

- Han har bred politisk erfaring fra mange politikområder, et stort politisk overblik. Han har en god baggrund og har samtidig en erhvervs- og dannelsesmæssig baggrund, siger Kim Andersen.

Forud for hans udmelding lød der lignende toner fra tidligere integrations- og kirkeminister Birthe Rønn Hornbech og Preben Bang Henriksen, der er valgt ind i Aalborg Nord-kredsen.

Sagen er eksploderet i medierne, efter partiformandens sag om tøjindkøb for 152.000 kroner, rygning på hotelværelser og en familierejse på partiets regning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.