Ny verdensmester: Jeg forventede at Dumoulin var træt

Rohan Dennis sikrede sig guldet med end et minuts margin ned til Tom Dumoulin ved VM i enkeltstart.

Rohan Dennis (i midten) sikrede VM-guldet foran Tom Dumoulin (til venstre) og Victor Campenaerts (til højre). Foto: Kerstin Joensson/Ritzau Scanpix

Rohan Dennis (i midten) sikrede VM-guldet foran Tom Dumoulin (til venstre) og Victor Campenaerts (til højre). Foto: Kerstin Joensson/Ritzau Scanpix

Det kommer ikke som nogen overraskelse for australieren Rohan Dennis (BMC), at han onsdag satte 2017-verdensmesteren i enkeltstart, hollænderen Tom Dumoulin, fuldstændig på plads ved VM i Innsbruck.

Rohan Dennis havde nemlig forventet, at konkurrenten Dumoulin var træt efter søndagens holdtidskørsel, hvor hollænderen var motor for det sølvvindende Sunweb-hold.

- Jeg er ikke overrasket over, at jeg var så meget hurtigere end ham, for jeg vidste, at han havde trukket et stort læs i holdtidskørslen, siger Rohan Dennis.

Den 52,5 kilometer lange rute var forholdsvis flad, bortset fra en enkelt stigning på cirka fem kilometer mellem kilometer 30 og 35. Da Rohan Dennis krydsede toppen, regnede han med, at en topplacering var hjemme.

Derfra var det bare om at fuldføre det nærmest perfekte løb.

- Da jeg kom op på toppen af stigningen vidste jeg, at jeg minimum ville være ligeså hurtig, som Dumoulin var.

- Jeg har sigtet mod VM-guld, siden jeg var juniorrytter, og det er fuldstændig fantastisk, at drømmen går i opfyldelse, siger verdensmesteren.

På andenpladsen var Tom Dumoulin cirka et halvt sekund hurtigere end belgieren Victor Campenaerts, der sikrede sin første VM-medalje i karrieren.

Der var dog ingen ærgerlige miner fra den detroniserede verdensmester i målområdet. En smilende Dumoulin lykønskede således Rohan Dennis med VM-guldet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.