Nybroe taler ud: Pisk og ydmygelser var hverdagskost

Jeppe Nybroe og hans libanesiske kollega levede i 28 dage med frygt og trusler, efter at de blev bortført.

For første gang siden sin gidseltagning i det nordlige Libanon, taler den 40-årige danske journalist Jeppe Nybroe nu ud om de 28 dage, han sad fanget med sin libanesiske kollega, Rami Aysha.

De to mænd blev 7. februar lokket i en fælde, og i fire uger var vold og trusler en del af hverdagen.

- Vi er blevet ydmyget, slået og pisket - mange gange. Alt menneskeligt ved os blev flået i stykker. Og vi er igen og igen blevet truet med, at de vil dræbe os. De truede også med at sælge mig videre til nogen, der var endnu værre, siger Jeppe Nybroe til TV 2.

Den tidligere tv-vært var i gang med at lave optagelser om gidseltagningen af to svenske journalister, da han selv blev taget til fange.

I området for gidselstagningen huserer både islamistiske oprørsgrupper og kriminelle bander, der tager journalister, nødhjælpsarbejdere og forretningsfolk til fange.

Det var efter alt at dømme en af de kriminelle bander, der kidnappede danskeren. Derfor kunne han slippe fri, da der blev betalt en løsesum for ham og kollegaen. Jeppe Nybroe slår dog fast, at han ikke fik hjælp af den danske stat til at blive købt fri.

- Da jeg hørte, at gidseltagernes allerførste krav til løsesum var fem millioner dollar, tænkte jeg, det her kommer til at tage lang tid, siger han til TV 2.

Hvad, der præcis er blevet betalt for at få de to mænd fri, er dog uvist.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.