Frederikshavn

Nybyggerne red mod nord

På fire et halvt år er Golfparken nord for Frederikshavn vokset til en helt ny bydel

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kristian Lysdahl er teknisk tegner og har selv slået stregerne til alt det indvendige i huset, blandt andet den nedsænkede stue.

FREDERIKSHAVN:- Et kort øjeblik overvejede vi at købe et gammelt hus, men vi fandt hurtigt ud af, hvor dyrt det bliver, når man vil lave noget om. Her er det hele nyt, og vi har selv bestemt, hvordan det skal se ud.

Det siger Tine Løgager Josefesen (29). Sammen med kæresten Kristian Lysdahl Larsen (31) er hun flyttet ind i et splinternyt parcelhus i Golfparken, det ny boligkvarter, der på få år er skudt op nord for Frederikshavn.

Det er HusCompagniet, der har bygget det 162 kvadratmeter store hus, men Kristian, der er teknisk tegner, har selv slået stregerne til alt det indvendige og parret har selv bestemt, hvor skillevæggene skal stå.

Stuen ligger lidt nedsænket i forhold til resten af huset, og overalt er der loft til kip og alle lofter er akustiklofter.

Børnevenligt kvarter

Huset løber op i 2,6 millioner kroner, og oveni skal lægges udgifter til haven, som endnu mangler at blive planeret og anlagt.

Det samme gælder den store sydvendte terrasse, som der er sat sokkel af til.

Ud over soveværelset er der tre værelser til de børn, som også indgår i det unge pars fremtidsplaner, og det er ikke mindst det børnevenlige kvarter, der har gjort udslaget.

- Der er planer om at lave en børnehave herude, og så er der cykelsti lige over til skolen. Samtidig er vi både tæt på byen og tæt på naturen, siger Kristian, der selv er opvokset i Ravnshøj.

Et andet plus er, at nybyggerne har frit valg, når det gælder husenes arkitektur, materialevalg med mere.

Nye skatteborgere

Tine og Kristian er blot et af mange unge par, som har valgt at bygge hus i Golfparken, Frederikshavn hurtigt voksende boligkvarter.

I første etape er der blot tre af de i alt 40 grunde tilbage.

I Etape 2 på den nordlige side af Golfvej (tidligere Flade Engvej) er godt halvdelen af de 27 grunde solgt, og i Etape 3, der ligger mod nordvest, er syv af i alt 12 grunde solgt.

I alt åbner lokalplanen plads til 180 boliger i Golfparken, når kvarteret er fuldt udbygget.

Ifølge Siggi Strandeng, salgsdirektør i Golfparken, er omkring 10 af de nye huskøbere i Golfparken også nye skatteborgere i kommunen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.