Tyverier

Nye anholdelser i smykkesag

Velorganiseret tyvebande med speciale i smykker og designermøbler trevlet op af politiet

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:Flere anholdelser af både gerningsmænd og hælere. Det er hvad, der er i vente i den sag, hvor Nordjyllands Politi i går offentliggjorde en stribe fotos af smykker fundet hos tre nu varetægtsfængslede tyveknægte. Billederne af smykkerne blev bl.a. offentliggjort på nordjyske.dk

- Vi fik en del henvendelser ovenpå offentliggørelsen på bl.a. nordjyske.dk. Dem er vi nu igang med at efterforske, oplyser kriminalassistent John Hansen.
Han fortæller, at der er tale om en særdeles velorganiseret tyvebande, som har specialiseret sig i at begå indbrud og stjæle designermøbler og smykker.
- Sagen er særdeles omfattende, og vi forventer flere anholdelser af dels gerningsmænd til indbruddene, dels hælere, som vi har fundet frem til i løbet af efterforskningen. Der er en del mennesker, der kan forvente besøg fra os, siger John Hansen.

Færre indbrud

Efterforskningen er sket i et samarbejde mellem politiets Task Force Vest samt politiets afdelinger i Aarhus, Randers og Aalborg.

Tre danske mænd blev 24. april anholdt i henholdsvis Randers og Aalborg, og de sidder fortsat varetægtsfængslet.
Og John Hansen tør ikke komme med et slag på tasken i forhold til, hvornår sagen kan være efterforsket færdig.
- Der kommer hele tiden nye forhold til. Hver gang vi får en henvendelse, når folk genkender deres ejendele, så ryger der en ny sag på og mere efterforskning. Indtil nu er der tale om et pænt stykke over 30 forhold, så der kan godt gå en rum tid endnu, inden sagen kommer for retten, siger John Hansen.
Han fortæller, at politiet faktisk kan mærke, at antallet af indbrud er faldet siden 24. april, hvor de tre særdeles aktive indbrudstyve blev fængslet.
John Hansen vil ikke ud med, hvordan politiet kom på sporet at banden. Men han glæder sig over de nye henvendelser fra folk, der har genkendt deres ejendele, og håber på nye henvendelser, selv om det forlænger efterforskningen yderligere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.