Nye automater

Udslidte bogautomater på bibliotekerne skal udskiftes

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Bibliotekernes udslidte selvbetjeningsautomater kan ikke mere. De skal udskiftes.

De seneste to år har biblioteket og lånerne oplevet flere og flere periodiske udfald, der gør det umuligt enten at aflevere eller låne materialer på biblioteket.

- Der er udfald hele tiden. Jeg har selv stået i Hjallerup, hvor skidtet ikke virker, erkender Margit Chemnitz (V), formand for fritids- og kulturudvalget.

I det seneste års tid har det været en sag for fritids- og kulturudvalget, der nu vil prioritere bibliotekernes sag med de udslidte selvbetjeningsautomater frem for andre sager.

Til grund for prioriteringen ligger hensynet til den politiske byrådsbeslutning om, at bibliotekerne skal være åbne uden for betjent åbningstid. Det giver kun mening, hvis selvbetjeningsautomaterne virker.

- Det er da irriterende, men selvfølgelig kan man da leve med det en søndag formiddag. Men det bliver ikke ved med at gå. På et tidspunkt går udstyret helt ned, siger Margit Chemnitz.

Udskiftningen koster i alt med levering, opsætning, uddannelse af personale og support lidt over en halv million kroner. Tyverisikring af biblioteksmaterialer ved hjælp af såkaldte ”gates” eller porte løber op i 315.000 kr.

- Vi satser på at bruge penge fra anlægspuljen. Der er en begrænset anlægspulje på cirka 300.000 kr. i 2015, forklarer Margit Chemnitz (V) om, hvorfra fritids- og kulturudvalget agter at skaffe pengene.

Fra 2014 overføres 261.000 kr. fra anlægspuljen. Det betyder, at fritids- og kulturudvalget råder over 561.000 kr., men det rækker ikke langt, for der er langt flere projekter, end der er midler til.

- Det vil gå ud over andre projekter, for vi kan kun bruge pengene en gang. Min prioritering er bibliotekerne, fordi de er en stor del af borgernes hverdag, siger Margit Chemnitz og fortsætter:

- Vi satser på at få grønt lys fra byrådet. Får vi ikke det, så er det en ny situation. Jeg har ikke så mange kommenterer til det, siger Margit Chemnitz.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.