Aalborg

Nye billeder: Se letbanen i Aalborgs gader

Det største stoppested flytter alligevel helt tæt på banegårdsbygningen

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Letbanen i Østerågade. Bemærk masterne til køreledningerne. Illustration: Cowi/Henning Larsen Architects

AALBORG:Letbanen er det største byggeprojekt i Aalborg i mange år, og den nye kollektive trafikforbindelse vil ændre udseendet af mange gadeprofiler.

Se flere billeder

For eksempel på banegårdspladsen - John F. Kennedys Plads - hvor letbanen alligevel kommer til at svinge ind foran banegårdsbygningen. Det har vist sig muligt efter en fornyet teknisk gennemgang af projektet. Tidligere har rute gået lige over John F. Kennedys Plads, så letbanen undgå skarpe sving. Men det kan lade sig gøre, har franske eksperter fundet ud af.

Fordelen er, at al den kollektive trafik samles i et knudepunkt.

I vvm-redegørelsen, som nu er færdig og klar til politisk behandling, kan man se flere illustrationer af letbanen. Klik her

Høring hen over sommeren

Vvm’en er en redegørelse, der klarlægger anlægsprojektets indvirkning på miljøet. Redegørelsen skal efter en første politisk behandling ud i offentlig høring hen over sommeren.

Letbanen løber fra Mølholm i vest til det nye universitetshospital i Aalborg Øst. Strækningen bliver 12,3 km og får 23 stoppesteder med forventet indvielse i 2021. Finansieringen er på plads.

Forberedt til etape 2

Det største og mest benyttede stop på letbaneruten bliver foran banegården i Aalborg, hvor der i øvrigt nu også bliver plads til et skiftespor. Det betyder, at banen er fremtidssikret til en eventuel udvidelse med etape 2. Hvis det bliver aktuelt, kommer etape 2 til at gå nord-syd fra Nørresundby over Limfjordsbroen ad Borgergade, Østerågade, Boulevarden, banegårdspladsen, Hobrovej til Skalborg. Formentlig med endestation i City Syd.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.