Udland

Nye blodige kampe i Syriens hovedstad

Syriske oprørsstyrker har ved daggry angrebet to kristne områder i hovedstaden Damaskus, siger aktivister.

Nye blodige kampe i Syriens hovedstad

Der er udbrudt kampe mellem regeringssoldater og oprørere ved to kristne områder i Syriens hovedstaden Damaskus. Det siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder onsdag.

- Det kom til kamphandlinger tidligt onsdag ved daggry i udkanten af bydelene Bab Tuma og Bag Sharqi. De første meldinger lyder på, at en soldat er blevet dræbt, hedder det fra observatoriet, der har base i London.

- Kampene foregår i områder, der tidligere har været fredelige. Det er områder, hvor oprørerne indtil nu ikke har haft adgang, siger lederen af observatoriet Rami Abdel. Rahman.

Et øjenvidne fortæller, at oprørerne angreb en militærpost ved Bab Sharqi klokken 4 om morgenen i et sammenstød, der varede omkring 15 minutter.

En journalist fra det franske nyhedsbureau siger, at der er roligt i området igen.

Bab Tuma og Bab Sharqi er traditionelt kristne kvarterer i gamle del af hovedstaden, der har været et populært turistområde med flere hoteller og som tidligere har dannet ramme for flere regeringsvenlige demonstrationer.

Tidligere blev der rapporteret om en eksplosion og flere skud på Bagdad Street, som er en vigtig hovedvej gennem byen.

Også hovedstadens sydlige kvarter Tadamun skulle være blevet ramt af morterild ved daggry.

Indbyggerne i Damaskus kunne høre eksplosioner og sporadiske skudvekslinger sent tirsdag i flere kvarterer herunder den sydvestlige bydel Kfar Sousa.

Kampe brød mandag ud igen efter en rolig periode, da oprørere angreb en militærpost med raketdrevne granater.

Siden 20. juli har kampene mellem oprørere og regeringsstyrker været koncentreret omkring landets kommercielle hovedstad Aleppo i den nordlige del af landet.

Tirsdag blev i alt 154 dræbt i kampe over hele landet - omkring halvdelen i Aleppo - herunder 35 civile, 63 regeringssoldater og 27 oprørere.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.