Nye boliger godt i vej

By og Landskabsudvalget siger god for ny lokalplan

Sådan kommer de nye boliger til at tage sig ud.

Sådan kommer de nye boliger til at tage sig ud.

For fjorten dage sagde beboerne i Svenstrup Boligforening ja til den helhedsplan, der dels sikrer en gennemgribende renovering af de 60 år gamle huse og samtidigt byder på en fortætning af afdelingen med opførelse af 25 nye.

Afdelingens huse er placeret flere steder i Svenstrup by og er i det væsentlige nedslidte.

Samtidig er badeværelser, køkkener og adgangsforhold til boligerne ikke tidssvarende og konstruktionen med høj kælder giver massive fugtproblemer.

- Derfor havde vi lagt op til en betydelig renovering af afdelingen og det har beboerne tiltrådt, siger Himmerland Boligforenings direktør, Ole Nielsen.

Fortætning forudsætter en ny lokalplan - og den har By og Landskabsudvalget nu godkendt.

Byrådet skal naturligvis også nikke ja til den - og det endelige behandling ventes tidligst i februar 2017.

Landsbyggefonden vil inden udgangen af 2016 meddele tilsagn om støtte til renoveringen, men fondens bidrag vil ikke kunne finansiere projektet, som det ligger.

- Efter godkendelse af lokalplanen, kan vi arbejde videre med projektet frem til byrådets godkendelse af skema A for de nye boliger samt renoveringsstøtten til de renoverede boliger, understreger direktør Ole Nielsen.

Og selv om det formentligt er en vej uden forhindringer, så vil der gå et godt stykke tid inden Boligforeningen kan stikke spaden i jorden.

I planen indgår, at boligforeningen sælger seks af de eksisterende boliger for derigennem at skaffe en del af kapitalen til gennemførelse af projektet.

- Renovering og nybyggeri hænger økonomisk tæt sammen. Uden nybyggeri ingen renovering - og uden renovering intet nybyggeri. Efter reglerne skal salget godkendes både af Aalborg Kommune og staten. Og prisen for boligerne skal fastsættes på grundlag af vurderinger af mindst to uafhængige mæglere. Det håber vi at kunne have på plads mod slutningen af i år, siger Ole Nielsen.

Ved at gennemføre renovering og nybyggeri som ét byggeri med de samme boligtyper og det samme byggesystem, kan boligforeningen opnå en byggeproces med en stor grad af præfabrikation af bygningsdele.

Såvel de renoverede som de nybyggede huse vil blive udført med traditionelt saddeltag og facader i træ, der brydes med felter med murværk og husenes vinduer mod egen have vil generelt blive fra gulv til loft.

Mens de nuværende 35 boliger er 66-70 kvadratmeter, kommer afdelingen fremtidigt til at bestå af trerums boliger på 79-83 kvadratmeter og firerums bolig på 99-105 kvadratmeter. A

lle boligtyper er med egen carport og have.

Ole Nielsen forventer en byggeperiode på godt to år, inddelt i etaper så ikke alle beboere bliver berørt på én gang.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.