Nye boliger skal tiltrække nye skatteborgere

Nyt partnerskab skal sikre, at der er de rette boliger til ny arbejdskraft de kommende år

Sæby Strand har tiltrukket nye borgere til kommunen - og international presse. Her et fransk radio-tv-hold. Foto: Kim Dahl Hansen <i>(C)Kim Dahl Hansen</i>

Sæby Strand har tiltrukket nye borgere til kommunen - og international presse. Her et fransk radio-tv-hold. Foto: Kim Dahl Hansen (C)Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Der er forårsfornemmelser mange steder i det lokale erhvervsliv.

Mange virksomheder forudser yderlige vækst de kommende år, ikke mindst inden for det maritime område, hvor der er store forventninger til havneudvidelserne i Skagen og Frederikshavn.

Behovet for kvalificeret arbejdskraft vil stige voldsomt de kommende år, og dermed behovet for et varieret udbud af boliger, hvis de mange nye hænder skal holdes inden for kommunegrænsen.

- Vi skal være klar, når det store rykind kommer sydfra. Hvis først folk vænner sig til at pendle, kan det være svært, at få dem til at flytte, siger Kim Madsen, direktør i Frederikshavn Boligforening.

Kommunens boligforeninger indgår nu en partnerskabsaftale med kommunen for på den måde bedre at kunne koordinere den fremtidige indsats, og desuden vedtager kommunen en helt ny boligpolitik.

Sæby Strand og Saltebakken

Saltebakken er et af de projekter, Frederikshavn Boligforening sætter i søen sammen med Schouw & Co., der vil sælge den gamle Martin-fabriksbygning på Saltebakken.

Kim Madsen er overbevidst om, at det er den rette vej at gå.

- Vi har boliger nok i Frederikshavn Kommune, men det er ikke tilstrækkeligt. Vi skal have attraktive, tidssvarende og energirigtige boliger. Derfor renoverer vi i stor stil, og derfor bygger vi nyt. For eksempel på Saltebakken, hvor vi planlægger 60 nye lejligheder i første etape.

- Vi kan se med Sæby Strand, at det kan lade sig gøre at trække nye borgere til kommunen, hvis vi har de rette lejligheder. Det kan vi også på Saltebakken, der ligger med god udsigt og tæt på E45, siger Kim Madsen.

Fleksboliger i oplandet

Borgmester Birgit Hansen understreger, at det er vigtigt at have et varieret udbud af boliger, også eksklusive boliger som de 84 lejligheder på Sæby Strand, hvor en tredjedel af beboerne er folk, der er flyttet til kommunen.

- Vi rykker tættere på boligforeningerne for at sikre, at vi matcher fremtidens boligbehov, og så udnytter vi, at vi nu kan lave fleksboliger i landdistrikterne. Det betyder, at helårsboliger kan bruges som ferie- og fritidsboliger. Det er med til at hindre affolkning, siger borgmester Birgit Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden