Nye boliger til udviklingshæmmede

Spadestik tager hul på ny udvikling i Vester Hassing

Jernalder-bopladsen nær kirken i Vester Hassing kommer både til at rumme et nyt villakvarter og en boenhed for udviklingshæmmede.

Jernalder-bopladsen nær kirken i Vester Hassing kommer både til at rumme et nyt villakvarter og en boenhed for udviklingshæmmede.

VESTER HASSING: Ældre og handicaprådmand Tine French Nielsen (V) tog i går det første spadestik til en helt ny boenhed på Nejrupvej i Vester Hassing. Enheden får plads til 30 beboere med varige fysiske og psykiske funktionsevner, og når byggeriet er færdigt, skal det erstatte fire boformer på Vinkelvej i Hals, Brinken i Vodskov samt Skolevej og Bjerggade i Nørresundby. - Det er en stor dag. Ikke kun for de kommende beboere, pårørende og medarbejderne, men også for mig som rådmand, fortalte Tina French Nielsen. Hun glædede sig over at sætte gang i projektet, som er det tredje af i alt fem byggerier, som skal forbedre boligforholdene for handicappede i det tidligere Nordjyllands Amt. - Med det første spadestik tager vi ikke alene fat på denne udvikling - men også en helt ny udvidelse af Vester Hassing by, forklarede rådmanden. - Om få år ligger her - ud over de ny boliger - også et villakvarter. Og selvom planerne blev lidt forsinkede, da arkæologer fandt resterne af en boplads fra jernalderen, er byggemodningen er nu så godt i gang, at man sidst på året vil kunne købe en grund i området, tilføjede hun. Boligerne i boenheden indrettes specielt for fysisk og psykisk udviklingshæmmede. Men det bliver samtidig en moderne boform, som opdeles i mindre enheder, der passer ind i det samlede boligområde. Byggeriet koncentreres om fem boenheder eller ¿landsbyfællesskaber¿ med 6 boliger i hver. Hver boenhed får et centralt fællesrum med åbent køkken, spiseplads og opholdsareal, men der er også planer om et fælles wellness- og baderum samt et aktivitetsrum til musik, motorik, sanseaktiviteter og socialt samvær. - Aalborg Kommune ser frem til, at boformen her på Nejrupvej bliver et forbillede inden for området. Og med de gode og tidssvarende boliger - krydret med en professionel medarbejderstab - er institutionen allerede godt på vej, understregede Tina French Nielsen. Boformen skal være klar til indflytning i begyndelsen af 2009. Hals Boligforening er bygherre og står for driften sammen med Ældre- og handicapforvaltningen, som dermed bliver den formelle bruger af byggeriet.