Nye boligområder på vej

HusCompagniet har for nyligt fået tilladelse til at bygge 57 nye huse på Kiplings Allé bag Gigantium, og det har været længe ventet hos de mange interesserede huskøbere
18. september 2016 09:56

Kommunen må stadig hyppigere melde udsolgt af grunde til både parcelhuse og til tæt-lavt byggeri i de kommunale udstykninger, som er byggemodnet de seneste år.

For at rette op på det arbejdes der nu med planer for udlægning af en række nye områder til udstykning.

Det drejer sig om arealer ved Langbrokrovej i Vodskov, Morbærhaven, Sofiendals Enge, Zangenbergs Allé (ved Lindholm Høje) og i Gigantium-kvarteret.

By- og landskabsforvaltningen forventer, at der i Sofiendals Enge vil være tale om 1200 boliger i alt, hvoraf kommunens andel er 350-4000 boliger, for Langbrokrovej 30-40 parcelhuse og for Zangensbergs Allé 30-50 tæt-lave boliger. For Morbærhaven og Gigantium-kvarteret er tallene ikke oplyst.

Planerne imødekommer i mindre omfang, de behov, som eksempelvis HusCompagniet har talt for.

Deres hovedpointe er, at efterspørgslen på byggegrunde til nye parcelhuse i og omkring Aalborg langt overstiger udbuddet.

- Rigtig mange nordjyder vil gerne bygge klassiske parcelhuse i det centrale Aalborg, men som følge af mangel på jord bliver husbyggeriet bremset. Det betyder, at flere og flere trækker mod Gug, Sønder Tranders og Gistrup, hvor grundene nu også bliver revet væk.

- Området er blevet så eftertragtet, at mange huskunder må vente i flere år for at kunne bygge på disse kanter, siger afdelingsdirektør for HusCompagniet Peter Jakobsen.

HusCompagniet har for nyligt fået tilladelse til at bygge 57 nye huse på Kiplings Allé bag Gigantium, og det har været længe ventet hos de mange interesserede huskøbere. Byggeriet har nemlig været udskudt på grund af lokalplan og arkæologiske fund, men nu kan både HusCompagniet og de 29 par, der allerede har købt et hus, glæde sig over, at de inden længe står klar til overtagelse.

- Den attraktive placering gør, at vi har fået rigtig mange henvendelser på husene fra potentielle købere og mere end 100 par har stået på ventelisten til dem. Området har flot udsigt, er tæt på indkøbsmuligheder, Aalborg Universitet, Gigantium og har kun få kilometer til Aalborg midtby, og det er selvfølgelig med til at gøre efterspørgslen stor. Allerede nu er halvdelen af alle grundene solgt, hvilket nærmest er et historisk hurtigt salg på disse kanter.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...