København

Nye Borgerlige er klar til valg - se hvad de vil

Asylstop og udvisning af kriminelle udlændinge er krav fra højrefløjsparti, der kan stille op til Folketinget.

Pernille Vermund og Nye Borgerlige har fået tilstrækkelig opbakning til at kunne stille op til Folketinget. Foto: Scanpix

Pernille Vermund og Nye Borgerlige har fået tilstrækkelig opbakning til at kunne stille op til Folketinget. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Nye Borgerlige har mere end 20.100 godkendte vælgererklæringer, og det nye højrefløjsparti er dermed klar til folketingsvalg, oplyser TV2.

Partiformand Pernille Vermund sagde for få dage siden til Ritzau, at der blot udestod nogle teknikaliteter, så ville partiet være klar til valg.

Nu kan Nye Borgerlige til TV2 fremvise et billede fra Indenrigsministeriets hjemmeside, hvor det fremgår, at partiet har fået den nødvendige opbakning. Ministeriet har ikke offentliggjort tallene.

Tidligere har Pernille Vermund ikke haft et klart svar på, hvilken statsministerkandidat partiet vil pege på. Det har hun fortsat ikke.

- Vi vil ikke pege på en regering, der ikke støtter vores tre hovedkrav. Det er asylstop, stop for udbetaling af offentlige ydelser til udlændinge, og bliver udlændinge dømt for kriminalitet i Danmark, skal de udvises efter første dom. Ellers får man ikke vores opbakning, siger hun onsdag aften til TV2.

Hun understreger samtidig, at udlændingepolitikken er "det allervigtigste for Danmark her og nu".

Ifølge Dagbladet Børsen vil Nye Borgerlige torsdag fremlægge en økonomisk plan, der efter partiets mening kan ses som et kompromis mellem regeringen, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Yderligere skal partiet have styr sin politik på en række områder forud for et valg.

- Hvis der er valg i morgen, når vi ikke at blive klar med et partiprogram. Men vi vil nu gøre os umage med at lave politik på de andre områder, siger Pernille Vermund til TV2.

Nye Borgerlige blev stiftet sidste år af Pernille Vermund, der er tidligere folketingskandidat for Konservative, og Peter Seier Christensen.

Nye Borgerliges grundprincipper

- Højrefløjspartiet Nye Borgerlige har netop samlet over 20.000 vælgererklæringer og er dermed opstillingsparate til Folketinget.
- Her kan du læse et udpluk fra Nye Borgerlige fem grundprincipper:
1. Nye Borgerlige vil sikre et stærkt, kulturelt værdifællesskab. "En kultur, hvor frie mennesker lever side om side i fred og fordragelighed i et samfund baseret på tillid, solidaritet og sammenhold".
2. Nye Borgerlige vil beskytte naturen. "Vi har ansvar for at give naturen videre til vores efterkommere uden at ødelægge den, mens den er i vores varetægt. Fornuften skal tilbage i miljøpolitikken".
3. Nye Borgerlige vil have mindre stat og mere menneske. "Vi ønsker et samfund med mere økonomisk frihed til danskerne".
4. Nye Borgerlige vil stå vagt om frihed, folkestyre og national suverænitet. "Vi vil stå vagt om danskernes frihed, rettigheder og det danske folkestyre - og bekæmpe enhver begrænsning heraf".
5. Nye Borgerlige vil tage fælles ansvar for samfundets svageste. "Civilsamfundet skal styrkes, og familierne og de nære fællesskaber skal i højere grad have frihed til selv at tage sig af deres nærmeste".
Kilder: Nye Borgerlige
/ritzau/

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.