Nye Borgerlige har tre ultimative krav til en statsminister

Der er tre ting, der skal opfyldes, før Nye Borgerlige vil pege på en borgerlig statsminister.

Ólafur Steinar Gestsson Foto: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

Ólafur Steinar Gestsson Foto: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

Det nye højrefløjsparti Nye Borgerlige har tre ultimative krav for at pege på en statsminister. Det siger stifter og partiformand Pernille Vermund på et pressemøde.

- Jeg vil pege på den borgerlige statsministerkandidat, som vil gennemføre de tre krav, vi har: Stoppe asylbehandlingen i Danmark, stille krav om selvforsørgelse til udlændinge og udvise kriminelle udlændinge efter første dom.

- Hvis ikke vi får bugt med de problemer, så kan alt andet være ligegyldigt.

Det var en veloplagt Pernille Vermund, der stillede sig op foran pressentorsdag. Dagen forinden havde hun afleveret sine vælgererklæringer og anmeldt sig som opstillingsberettiget hos Social- og Indenrigsministeriet.

Her gentog formanden, at hun er klar til at pege på sig selv som statsminister.

- Jeg tager gerne ansvaret på mig, hvis der ikke er andre, der gør det, sagde Pernille Vermund.

Ud over de tre ultimative krav vil partiet også ud af EU, afskaffe racismeparagraffen, og sløjfe store dele af udviklingsbistanden.

Partiet vil også forbyde muslimske piger og kvinder at bære tørklæde i skoler og udvide værnepligten for både kvinder og mænd.

Under pressemødet var der flere forsøg på at afkræve Nye Borgerlige-formanden svar på, hvordan hun vil få gennemført sit partis tre ultimative krav - uden at vælte en statsminister.

- Uanset, hvem der stiller sig op som borgerlig statsministerkandidat, er de tre krav en forudsætning for, om vi går med.

- Det er sådan, man kommer til forhandlinger, lød svaret.

Pernille Vermund konstaterede samtidig, at det ser ud, som om at Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har svært ved at møde hinanden i de igangværende 2025-forhandlinger.

Det kan udløse et efterårsvalg. Det giver mulighed for et hurtigt indtog i Folketinget for Nye Borgerlige.

- Vi håber, at de borgerlige partier kan nå til enighed om en borgerlig politik, sagde Pernille Vermund.

Hun har samtidig en fredsplan i ærmet til at løse den gordiske knude. En plan, der ved at rykke gevaldigt rundt på udlændingepolitikken, skal skaffe 36 milliarder kroner. De penge skal bruges til skattelettelser og en styrkelse af Forsvaret.

- Nye Borgerliges politiske mål er, at Danmark skal baseres på danske værdier, og at danskerne skal have lov til at bestemme meget mere, siger Pernille Vermund.

Hun slår fast, at islam ikke skal have nogen indflydelse på Danmark.

Nye Borgerlige afventer den endelige godkendelse fra Social- og Indenrigsministeriet, inden partiet er opstillingsberettiget. Sagsbehandlingen kan tage et par uger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.