Nye brande i København: Ild i kolonihavehus og containere

Politiet på Vestegnen har haft travlt i påsken med påsatte brande. Problemet har stået på i flere måneder.

Nye brande i København: Ild i kolonihavehus og containere

Flere påsatte brande har søndag aften hærget på den københavnske Vestegn, hvor politiet i månedsvis har kæmpet med at få styr på situationen.

På bare tre timer har brandvæsnet rykket ud til 11 steder i Albertslund og Brøndby Kommune. Ni gange er der blevet sat ild til mindre containere, mens et cykelskur ved en skole og et kolonihavehus også er blevet antændt.

Ingen er kommet til skade ved aftenens brande, men politiet er bekymret.

- Vi vil meget gerne høre fra folk, hvis nogen ved noget eller har set nogle mistænkelige personer, så vi kan få stoppet det. Også inden der er nogen, der kommer til skade, lyder det fra vagtchef Kim Svenningsen fra Københavns Vestegns Politi.

Natten til søndag havde politi og brandvæsen også travlt med flere påsatte brande i Albertslund. Brandene kom så hurtigt efter hinanden, at Vestegnens Brandvæsen på et tidspunkt måtte tilkalde assistance fra Københavns Brandvæsen.

Et enkelt brand i et træskur var lige ved at brede sig til en nærliggende lejlighed, men heldigvis kom ingen noget til. Flere mennesker blev evakueret fra deres lejligheder, mens brandvæsnet slukkede flammerne.

Problemet med de påsatte brande har stået på i flere måneder, fortæller politiet. I løbet af et halvt år har der været mere end 100 påsatte brande, men politiet ved fortsat ikke, hvem der står bag.

- Det må vi nok erkende. Men vi er meget synligt til stede i de aktuelle kvarterer. Indtil videre er det dog alligevel lykkedes at få stukket ild på containerne. Ingen er kommet til skade, og det er heldigt, siger Kim Svenningsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden