Nye drenge i blokken

"Attack the Block"

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den dræbte alien får lov at prøve pusherchefens solbriller. Ikke verdens bedste ide, skal det vise sig. "Attack the Block".

Der er fest i byen med masser af fyrværkeri - og derfor opdager ingen rigtig, at "noget" fra det ydre rum lander midt i Londons slumkvarter, The End. Jo, en lille drengebande, der netop har plyndret en ung kvinde for telefon, pung, taske og smykker, bliver distraheret, så hun slipper væk. Til gengæld kommer de op at slås med den lille, blodtørstige alien, der er kommet ud af sin kapsel. Og ikke bare slås - bandens leder, Moses, dræber faktisk bæstet, som han ser som en indtrænger i hans og bandens territorium. Men, viser det sig, det arrige, bidske - og nu helt døde - bæst er bare den første. Næste bølge består af mange flere, meget større og langt mere morderiske monstre. Problemet er bare, at kun drengene og sygeplejersken har set uhyrerne. Ingen andre så meget som ved, at de er kommet. Og ingen tror på det. Så rødderne og et par af deres venner fra The Block, det enorme sociale boligbyggeri, er alene. Og de bliver forfulgt. Alien-monstrene ved tydeligvis, at det er dem, der har slået den første ihjel - og vil hævne det. Sådan ser det i hvert fald ud - men forklaringen er meget mere interessant og troværdig. Det opklarer en dope-rygende drop-out fra biologistudiet på uni, da de møder ham i hash-rummet, en hemmelig, forskanset hampefarm på 20. sal. Og så begynder krigen mod bæsterne for alvor. Uden hær, politi og Men in Black - men med gadens våben og tricks. Meget, meget underholdende, meget blodigt - men også mærkeligt realistisk - sådan kunne det faktisk godt foregå. Farce, sci-fi-thriller, lidt splat og meget ungdomsgys, fuld af referencer rundt i genren, men i et sejt, ungt slummiljø med sort hiphop, racisme, politivold, narko og gadebandemoral. Endda iblandet en eftertanke eller to: - Hvis vi havde vidst, du var fra vores blok, havde vi ikke overfaldet dig, siger en af drengene til sygeplejersken. - Nå, så hvis jeg kom udefra, ville det være i orden at seks rødder med kniv gik løs på mig, svarer hun. - Du fatter det ikke, vel?, lyder svaret. Lars Borberg lars.borberg@nordjyske.dk "Attack the Block" Storbritannien 2011 Instruktør og manus: Joe Cornish Klip: Jonathan Amos Fotograf: Thomas Townend Musik: Steven Price En time, 28 min. Tilladt over 15 år Biffen, Aalborg