Nye ejere sætter skik på Hobro Mini Zoo

Hobro Mini Zoo på Lillemøllevej ved Hvornum har fået nye ejere. Ægteparret Kirsten og Kristian Rasmussen, Randers, har overtaget dyreparken efter Villy Kasper.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kristian Rasmussen er 65 år og pensionist, men kommer ikke til at ligge på den lade side. Hobro Mini Zoo er medtaget af de seneste års regnskyl og storme, mens Kristian Rasmussen er heldigvis fiks på fingrene.Foto: Grete Dahl

Kirsten Rasmussen står som ejer, og ægteparret overtog den fire tønder land store dyrepark 1. juni. Nu er de i fuld gang med at rydde op og renovere anlægget i det skønne bakkelandskab: Noget træværk skal males, andet bliver skiftet helt ud, træer og buske skal beskæres, og nogle af flisegangene skal lægges om eller ligefrem hæves 30 centimeter, fortæller Kristian Rasmussen, mens han viser rundt. De nye ejere har overtaget en del af Villy Kaspers dyr, men har også sat mange nye dyr ind i parken. De små heste, gederne, fårene, kaninerne og rævene er "gamle beboere". De har fået selskab af dådyr, hængebugsvin og emuer - og i løbet af sommeren regner Kirsten og Kristian Rasmussen med at få rejst en 28 meter lang og fire meter bred voliere, der skal fyldes med farverige fugle som kakadue, beostær, grå rødhalet jaco og dobbelt gulhovedet amazonpapegøje. Hobro Mini Zoo tilbyder god plads til picnic, både inde og ude, og en stor legeplads venter på børnene. Er man mere til købe-mad end til madkurv, sælger parken pølser, toast, is og sodavand. Indtil 15. august er dyreparken åben hver dag klokken 10 til 18. Parken er også åben efter 15. august, dog kun til klokken 17 hver dag, og der er mandagslukket i efteråret. Hobro Mini Zoo åbnede i 1982 under navnet "Lillemølle Fuglepark". Familien Kasper drev stedet fra 2002 til salget for nylig.