Nye elever ankom fra nær og fjern

Nyt hold elever ankom til Støvring Højskole søndag eftermiddag

Humøret er højt hos Vagn Egon Jørgensen. Som forstander på Støvring Højskole modtog han søndag det første hold elever på den nye Støvring Højskole. Nu bliver det opgaven for dirigent og forstander Vagn Egon Jørgensen at få hele højskolen til at spille i takt. 
arkivfoto: Michael Bygballe

Humøret er højt hos Vagn Egon Jørgensen. Som forstander på Støvring Højskole modtog han søndag det første hold elever på den nye Støvring Højskole. Nu bliver det opgaven for dirigent og forstander Vagn Egon Jørgensen at få hele højskolen til at spille i takt. arkivfoto: Michael Bygballe

STØVRING:Indenfor to timers steg 23 nye elever til Støvring Højskole af toget på stationen i Støvring. - Det er helt fantastisk. Humøret er højt, for det var en helt særlig dag, siger forstander på Støvring Højskole Vagn Egon Jørgensen. Det første kuld - Det er mit og forstanderindens første hold. De elever, der var på skolen, da vi kom, var allerede i gang, så de var ikke rigtig vores. Det er de nye elever, og det gør en kæmpe mental forskel, siger Vagn Egon Jørgensen. De nye elever kommer fra nær og fjern. Blandet med de danske elever er elever fra Moskva, Ungarn, Polen, Letland og så fjerne steder som Australien. Ny profil give pote Forstanderen mener, at det allerede nu kan ses på de nye elever, at højskolen har fået ny profil. - Det har båret frugt, at vi har ændret profil. Det er nogle nye unge mennesker, der kan og vil noget mere. De er simpelthen mere klare i øjnene, siger forstanderen, der havde hele det nye hold samlet søndag aften. - Vi sang en velkomstsang, hvor alle skulle præsentere sig selv syngende. Der var nogle fantastiske stemmer imellem. Det lover rigtig godt for vores musical/dramalinje. Den letter, det er der overhovedet ingen tvivl om, siger Vagn Egon Jørgensen. Ny filt på billardbordet Væk er snakken om økonomiske problemer, og med salget af ¿Huset¿ kan Vagn Egon Jørgensen og resten af højskolen koncentrere sig fuldt ud om det kreative i de kommende måneder. Hele højskolen har de seneste måneder fået et løft både udvendigt og indvendigt. - Der er kraftigere pærer i lamperne, friske blomster i vindueskarmene. Der er sågar nu filt på billardbordet, siger Vagn Egon Jørgensen. Dog skal der stadig skaffes flere elever til højskolen, hvis det i fremtiden udelukkende skal handle om åndelig og fysisk udfoldelse på højskolen. De 23 elever er stadig et stykke fra de 30 og gerne flere, der skal begynde ved hver holdstart, hvis højskolen skal være rigtig godt kørende.