Nye ferieregler kan koste sygedagpenge

Nye ferieregler giver ret til erstatningsferie, hvis man bliver syg - men det kan koste sygedagpengene.

Nye ferieregler kan koste sygedagpenge

Hvis man bliver syg på sin ferie, har man siden 1. maj haft ret til erstatningsferie. Men hvis ferien er lagt uden for et EØS-land, så risikerer man at stå uden penge for de sygdomsramte dage.

Ifølge Dansk Erhverv skal man tænke sig godt om, inden man beder om erstatningsferie i de tilfælde.

- Det skyldes, at man, da man ændrede ferielovens regler om erstatningsferie, ikke samtidig ændrede sygedagpengeloven, siger Charlotte Vester, underdirektør i Dansk Erhverv.

Ifølge sygedagpengeloven har man først ret til sygedagpenge fra det tidspunkt, hvor man skulle være rejst hjem, men er forhindret på grund af sygdom - så længe ferien altså sker uden for EØS-området.

- Medarbejderen skal tænke sig godt om. Har man råd til at påberåbe sig erstatningsferie og dermed ikke få betaling under sygdommen, når man befinder sig uden for EØS?, spørger Charlotte Vester.

For virksomhederne betyder det, at de skal finde ud af, hvor medarbejderen befinder sig, når der bliver anmodet om sygedagpenge.

Med de nye lovregler har man ret til erstatningsferie, hvis man bliver syg under ferie - dog efter fem karensdage. Der er ikke krav på erstatningsferie for de første fem sygedage under ferie i hvert ferieår.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.