Udland

Nye kampe raser i Aleppos gamle centrum

Præsident Assads styrker kæmper mod oprørere om kontrollen med millionbyen Aleppos inderste kerne.

Nye kampe raser i Aleppos gamle centrum

Syriske oprørere og regeringsstyrker stødte mandag sammen i det gamle marked Souk al-Madina i den syriske millionby Aleppo.

Parterne beskyder hinanden med maskingeværer på det historiske marked, som i weekenden blev raseret af en omfattende brand.

Oprørerne hævder at have vundet fodfæste efter de seneste dages voldsomme kampe.

- Oprørere kontrollerer mere end 90 procent af den gamle by nu, siger Ameer, en oppositionsaktivist, der samarbejder med oprørsbrigader.

Han tilføjer, at oprørerne kæmper for at holde de positioner, de har indtaget, fordi de er under kraftig beskydning fra præsident Bashar al-Assads styrker.

Ifølge aktivisten har oprørene fortsat kontrol over Souk al-Madina, det store overdækkede marked, som engang var en af Syriens største turistattraktioner.

I weekenden forvandlede en storbrand over 1500 butikker til aske.

Markedet blev grundlagt tilbage i det 14. århundrede og er optaget på Unescos liste over verdensarv.

Unescos generaldirektør, Irina Bokova, påpeger, at Syrien har underskrevet en konvention, der forpligter regeringen til at beskytte sin kulturarv fra krigens hærgen.

- De menneskelige lidelser, der er forårsaget af denne situation, er allerede ekstreme, siger Bokova i en udtalelse.

- Men at kampene nu ødelægger kulturarv, der er et vidnesbyrd om landets tusindårige historie, som er værdsat og beundret verden over, gør det endnu mere tragisk, tilføjer hun.

Branden i Souk al-Madina er nu slukket, oplyser aktivister, men mandag opstod der nye brande i tre andre markeder i Aleppos gamle bydel.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.