Nye kirkeklokker til Jerup og Aasted

Der er afsat penge på budgettet i 2013 til anskaffelse af nye klokker

Klokkestablen ved Jerup kirke fjernes og en ny klokke får igen plads i kirkens klokkespir. Foto: Peter Bandholm <i>Peter Bandholm</i>

Klokkestablen ved Jerup kirke fjernes og en ny klokke får igen plads i kirkens klokkespir. Foto: Peter Bandholm Peter Bandholm

JERUP/AASTED:Kirkerne i Jerup og Aasted skal have nye klokker.

I Jerup skal klokken anbringes på den oprindelige plads i klokkespiret efter, at den gamle klokke (støbt i 1889) i 1971 blev flyttet fra kirken og ophængt i en nyopført klokkestabel tæt ved kirken.

Klokkestablen er gennem årene blevet meget medtaget, hvorfor den ikke mere kan repareres, og Jerups menighedsråd har derfor fremsendt forslag til provstiudvalget i Frederikshavn Provsti om nedtagning af klokkestabelen på kirkegården og anskaffelse af en ny klokke til ophængning i kirkens klokkespir.

Den gamle klokke var forsynet med automatisk ringning, men der skal installeres et nyt automatisk ringeanlæg til den nye klokke. Den gamle klokke skal efter planen senere placeres på en stenpikning på det areal, hvor stablen i dag er opført.

Forslaget er godkendt og sendes nu videre til Aalborg Stift med anbefaling.

Suppleringsklokke

Et tilsvarende projekt for kirken i Aasted er også godkendt af provstiudvalget og fremsendes ligeledes til Aalborg Stift med anbefaling. Det drejer sig her om anskaffelse af en ny suppleringsklokke, hvorefter begge klokker placeres i kirkens tårn ligeledes med automatisk ringning.

Begge projekter ventes snarest udbudt i licitation, men der er på forhånd afsat penge til projekterne på 2013-budgettet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.