Udland

Nye mørke skyer over fransk og portugisisk økonomi

Frankrig nedjusterer vækstprognoser og kan ikke leve op til EU-aftale - også Portugal vil nedjustere.

Nye mørke skyer over fransk og portugisisk økonomi

Trods positive økonomiske nyheder fra blandt andet Tyskland er der tilsyneladende fortsat store problemer i flere andre EU-lande.

Økonomien skranter og overskrider den aftalte EU-grænse i Frankrig, og Portugal sender appel til internationale investorer om at lempe grænsen for næste års offentlige underskud.

Den franske finansminister, Pierre Moscovici, sagde onsdag, at Frankrig ikke kan leve op til det aftale mål for 2013 og at udsigten for væksten i 2014 også må nedjusteres.

Pierre Moscovici meddeler, at det franske underskud i 2013 ender på 4,1 procent af BNP, og således bliver lidt højere end målet på 3,9 procent som aftalt med EU.

Udsigterne til væksten i 2014 må også sættes ned fra 1,2 procent til 0,9 procent. Landet fastholder vurderingen af årets vækst på 0,1 procent.

Den portugisiske vicepremierminister, Paulo Portas, bekræfter, at Portugal ikke har været enige med internationale kreditorer om en grænse for underskuddet.

Portugiserne ønsker, at grænsen nedjusteres med et halvt procentpoint fra de fire procent af BNP som kreditorerne ønsker for 2014.

- Regeringen mener, at det mål, som nu er foreslået, er mere passende, siger Paulo Portas.

Flere økonomiske indeks har den seneste måned vist, at tysk økonomi er i markant fremgang.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst