EMNER

Nye muligheder med stregkoder til mobiltelefoner

En ny type stregkode er ved at finde indpas og du vil helt sikkert i den kommende tid støde på nye firkantede stregkoder, der kan aflæses med kameraet på mobiltelefonen.

Stregkode til mobiltelefoner. en såkaldt QR-kode. Du kan aflæse stregkoden med din mobiltelefon via en af de apps,  der henvises til i artiklen. Arkivfoto.

Stregkode til mobiltelefoner. en såkaldt QR-kode. Du kan aflæse stregkoden med din mobiltelefon via en af de apps, der henvises til i artiklen. Arkivfoto.

De nye stregkoder ligner firkantede klodser med en masse små sorte klodser indeni, der tilsammen danner et mønster der kan rumme informationer. Koderne kaldes QR-koder, hvilket står for "Quick Response". Hurtig respons fordi du ved at aflæse QR-koden kan få adgang til alle mulige slags informationer via mobiltelefonen. De nye stregkoder til mobiltelefoner kan optræde på plakater, i aviser og blade eller f.eks. også på hjemmesider. Ved at have et lille program installeret på mobiltelefoenen, som kan aflæse koderne, kan man så tage et billede af den prikkede kasse og få ekstra informationer ind på mobilen. QR-koderne kan rumme tekst, links, billeder, kontaktinformation og meget andet. Prøv selv med din mobiltelefon Der findes flere forskellige apps. til mobiltelefoner, der kan aflæse stregkoderne, men her er et par bud: Til Android telefoner kan du prøve programmet "Barcode Scanner". Har du en iPhone er "Barcodes" et godt og gratis bud. Hvis du har enaanden telefon, kan du gå på jagt efter et passende program på . Lav din egen stregkode Stregkoden der er tilknyttet denne artikel har vi selv lavet, og du kan evt. prøve at scanne den og se hvad der gemmer sig i den. Du kan ganske let selv lave din egen stregkode via hjemmesiden og så derefter bruge den på din blog eller måske printe den ud og hænge et sted. Ok... du vil være lidt længere fremme end menigmand, men så har du styr på teknikken, når bølgen med de mobile stregkoder ruller over landet lige pludselig. Et par eksempler Du kan se på hvordan stregkoder allerede optræder i reklamer i udlandet. Se også , hvor stegkoden fylder det meste af gavlen på en bygning.